Pánikbetegség

KérdésekPánikbetegség
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Keltett e-már valakit álmából pánikroham? Sajnos van ilyen:-(

8 Válasz
mimi xd answered 13 év ago

 Szia Zsuzsanna! Nekem decemberben két alkalommal volt ilyen pánik rohamon,amikor az üzletben vásároltam.Azt gondoltam nem tudok kimenni,hát ez az érzés katasztrófális volt.  Írt fel a háziorvosom nyugtatót és azt mondta,ha még előfordul akkor elküld pszichiátriai gondozóba. Utána egész elfogadhatóan vagyok,de még egyedül az üzletbe nem mentem be. Az az érdekes,hogy kis üzletben semmi gondom nincs,csak ha nagy áruházba,tömegbe megyek.
Milyen volt az éjszakai pánik roham? Mit tettél kihívtad az ügyeletet?

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Mimi ,örülök h irtál ,nekem 1-éve van a pánik betegségem azóta gyógyxeres kezelés megy! A tegnapi  éjjeli roham felkeltett álmomból rosszul éreztem magam,nagyon beindult a szivem a fejem rettentően zugott ,pillanatok alatt hideg rohant át a mellkasomon!! A szerencse az h megtanultam kezelni a pánikrohamot,azonnal felkeltem sétálgattam és ittam a vizet! Nem tudom ,lehet h az időváltozás hozta ki ,pedig rendxeresen szedem a gyógyxereket!!Ezt csak az tudja igazán aki bent van sajnos ilyesmi dologban!!Az ügyeletet a betegségem elején hivtam amikor azt sem tudtam mi történik velem .,.ma már nem hivok orvost ,én megtanultam kezelni !! Kedves Mini ahogy irtad ,katasztrőfális egy érzés!!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Valóban nagyon ijesztő tud lenni egy-egy ilyen roham. Zsuzsanna, az nagyon jó, hogy sikerült olyan módszereket találnod, ami segít. Sajnos alkalmanként gyógyszerek mellett is jelentkezhetnek a rohamok időjárás változás miatt, mert az befolyásolja a szervezetet, épp úgy, mint a telihold, illetve a holdfázisok. Emellett persze lehet az is, hogy rosszat álmodtál, és erre riadtál fel. Ilyenkor a rémálom hasonló tüneteket okozhat, mint a pánikroham, még ha nem is emlékszel az álmodra.

Mimi! Érdemes megpróbálni ismét elmenni az üzletbe, mert lehet, hogy semmi nem fog történni. De fontos, hogy előtte próbálj valamilyen módon relaxálni, mert ha már eleve félelemmel mész be a boltba, sokkal valószínűbb a roham megjelenése. Amit írtál, az alapján inkább agorafóbiád lehet. Ha valóban ismételten jelentkezik, lehet, hogy szükségessé válik a gyógyszeres kezelés is, ha egyáltalán nem tudsz bemenni. A rohamkor egyébként érdemes megállni valamelyik polc előtt, és szépen lassan mély levegőket venni, mert így tudodmegszüntetni a rohamkor jelentkező felületes,kapkodó légzést, ami aztán okozza a szédülést, a heves szívdobogást és az esetleg megjelenő zsibbadást is. Ha kipróbáltad, kérlek, jelezz vissza, hogy milyen eredménnyel jártál. Sok sikert! 🙂

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Esztikém igen csak is időváltozás lehet a baj ilyenkor.mert ma éjjel nagyon jól aludtam jól is vagyok,még az a szerencse h megtanutam a rohamot  kezelni!Esztikém annyira örölök a hasznos válaszoknak  ez egy fél gyógyulás az biztos,amugy meg muszály kitartani nincs mese ez fontos nagyon!! Köszönöm szépen  a választ Esztikém!!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Köszönöm a kedves szavakat. 🙂
Bejöhetnél néha hozzánk a rendelőbe elmagyarázni néhány betegnek, hogy mit és hogyan lehetne csinálni, mert jó példa lennél előttük. 🙂

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Esztikém hát nagyon szépen köszönöm,remélem találkozunk a rendelőben ,és személyesen is megtudom köszönni ezt a számomra nagyon kedves dicséretet,még el is szégyeltem magam !! Köszönöm!!

mimi xd answered 13 év ago

 Kedves Eszter! Köszönöm a részletes tájékoztatót,és a kedves szavakat! Ígérem majd megpróbálom a vásárlást,kisebb üzletekben semmi gond,csak a nagy áruházba nincs kedvem bemenni,mert foglalkoztat a gondolat,hogy nehogy rosszul legyek.De azóta nem volt panaszom. Ha tartós szorongás,vagy fájdalom van ,itt gondolok lumbágóra ez fokozhatja a pánik rosszullétet? 

Szabó Eszter answered 13 év ago

Abban az esetben igen, ha egy idő után azt a fájdalmat is szorongásos/pánik tünetnek tartod, akkor igen, de ha tisztában vagy vele, hogy honnan ered, akkor nem valószínű.