Pánikbetegség és depresszió..

KérdésekPánikbetegség és depresszió..
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Vannak olyan pánikbetegek akik a normálisan szedett gyógyxerek ellenére is néha pánikrohamot kapnak,ilyenkor azt mondják érheti őket egy úgynevezett" extra stressz",mit nevezünk   extra stressznek tudnátok segiteni?

8 Válasz
Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Zsuzsa!
Az "extra stressz" mindenkinél más és más lehet. A lényege, hogy a még ()gyógyszerrel vagy anélkül elviselhető stressznél erősebb stresszor ér minket, ennek következtében az addig működő védekezéseink csődöt mondanak.
Segíteni úgy lehet, hogy ha előre sejted, hogy ilyenben lehet részed (bevásárlás, utazás, bármi, ami valamennyire bejósolható), megpróbálsz rá kicsit előre készülni. Ha váratlan dologról van szó, akkor pedig a különböző relaxációs technikák segíthetnek a megküzdésben.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Köszönöm szépen draga Esztike!Vártam nagyon a válaszod!Igen már kezdek felkészülni ilyesmi dolgokra amit tudok h jön,elrendezem a fejemben mást nem tudok tenni!!Sok puszi Esztikém !!Köszönöm válaszod!!

Tri-Ton answered 12 év ago

Szia Zsuzsa !   Ugyan eddig személyesen még nem találkoztunk, de itt a KEVA-n már többször is. Az eddigi ismereteim szerint én nem tudlak Téged elképzelni egy depressziós, vagy pánikbeteg személynek. Már csak azért sem, mert amiben eddig véleményt cseréltünk az nem erre utal. Te nem lehetsz egyik sem. Attól sokkal vidámabb és ,,életrevalóbb,, vagy. ( ez nem vicc ) Lehet, hogy a környezeteddel van a probléma ? Komolyan gondold végig és ha igen, akkor ,,csere,, ! ( A család marad, a többi nem kell ! Aki csak ,,lehúzni tud arra nincs szükség !!! ) 

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Kedves Tonikám te gondolat olvasó vagy? Klassz családom van igen ,de a környezetem az csapni való!!Tónikám vicces vagy ami nekem nagyon tetszik:-)Kedvellek!!

katalin answered 12 év ago

Az az igazság hogy nem minden az aminek látszik mert kinézetre én is egy vidám ember vagyok de sajnos idegileg gyenge amin probálok változtatni de nem könnyü.

Tri-Ton answered 12 év ago

 Szia Zsuzsa !   Kölcsönös a szimpátia, remélem előbb-utóbb személyesen is találkozunk. Addig is fel a fejjel. Az én ismerőseim nem ,,akárkik,, ezért TE sem lehetsz ,,akárki,, !

Tri-Ton answered 12 év ago

 Szia Katalin !  Egy kinézetre vidám ember, az valójában is vidám. A probléma az lehet, hogy próbálsz megfelelni a környezeted elvárásainak. Javaslom ne tedd !!!  Fogadjon el a környezeted olyannak amilyen vagy, ha ez nem jó akkor csere. Belőled is ( mint belőlem is ) csak egy van, ITT ÉS MOST . Legyél bátran önmagad és meglátod, hogy mennyire ,,alkalmazkodó képes,, a környezet. Viszont, ha hagyod magad Neked kell változnod és azt nehéz lesz elfogadnod. ( hidd el nekem, kipróbáltam. Működik ! )

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Kedves Toni nagyon szépen köszönöm!!!