Pánikbetegség.

KérdésekPánikbetegség.
mimi xd kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A pánikbetegséget a szorongás fokozhatja ?  Zsuzsanna írta korábban,hogy mondták neki egy vizsgálaton,hogy "divatbetegség",de tényleg sok embert érint. Annyi ismerősöm mesélte,hogy "pánikos".
A vitamin szedése  jó lehet?

5 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves mimi!
A pánikbetegség a szorongásos betegségek egy fajtája. Maga a pánikroham a szorongással kapcsolatos testi reakciók felerősödése. Annyiban igaz, hogy "divatbetegség", hogy az emberek hajlamosak teljesen érthető testi tüneteket egyértelműen pánikként azonosítani, miközben, ha végiggondolnák, lenne rá teljesen elfogadható magyarázat is, illetve egy-két tünet esetén még nem mondhatjuk ki, hogy pánikbetegségről beszélünk.
A vitaminok nem árthatnak, de a tüneteket valószínűleg nem csökkentik. Egyrészt szükséges lehet gyógyszeres terápia, másrészt pedig ha pszichoterápia során megnézik a kiváltó helyzeteket és, ha az illető emlékszik rá, az első megjelenést, akkor fel lehet tárni a betegség hátterében meghúzódó ok(ok)at is.

mimi xd answered 13 év ago

Gondolkodom  az étrend kiegészítőkön,de ezzel kapcsolatosan nincsenek tapasztalataim. A nap sugaraiban bízom és a már leírt sorok és válaszok is sokat segítettek,köszönöm:-) 🙂

Miklós Mária answered 13 év ago

Kedves Eszter!
Köszönöm én is a részletes választ.  Igen ez így van.  Mostanában elég hosszú ideig tünetmentes voltam és a múlt héten teljesen váratlanul  pánikrohamom lett. Egy  számomra már megoldott dolog váratlanul előbukkant -hogy még nincs lezárva valami félreértés miatt-  és be akartam menni a  bankba, hogy egyeztessük, és akkor  pfff… nem bírtam elmenni.   Iszonyatosan rossz érzés. 
Mély levegőket vettem, lassan  be… ki…és persze bevettem egy nyugtatót, amit  írt az orvos.
De más  szituációknál is egészen váratlanul tud legyőzni engem egy pánikroham.
Nagyon szeretnék agykontroll tanfolyamra beíratkozni, csodás gyógyulásokat olvasok és hallok.ű
Üdvözlettel:-)

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Mária!
Az agykontroll tanfolyamot csak ajánlani tudom. Én is megcsináltam, sokat segít a gondolkodás megváltoztatásában, a pozitívabbá válásban. Ha még nem nézted, akkor ajánlom a http://www.agykontroll.hu oldalt. Ha már igen, akkor jó böngészést. 🙂

mimi xd answered 13 év ago

 Én egy hónapig Milgamma kapszulát szedtem,és 5 alkalommal kaptam injekciót is,ez nagyon jó volt. Igaz egy kicsit javul az étvágy erre érdemes oda figyelni.
Mária szerintem az a jó,ha amikor sokat süt a nap az ember valakivel sétálgat,olyan emberrel akivel jól érzi magát az sokat segít.
Mostanában volt rosszulléted?