Pánik betegség…(kis emlékeztető)

KérdésekPánik betegség…(kis emlékeztető)
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 12 év

Pánik

5 Válasz
Katalin Nagy answered 12 év ago

 Nagyon fontos tisztába lenni ezekkel,mert sok beteget érint és nagyon rossz betegség.

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszönjük Zsuzsika!

Marika answered 12 év ago

Az is lehetséges , hogy ide tartozik amikor egy nagy bevásárló központban úgy érzed , hogy a rengeteg felhalmozott árú , rád dől és szinte menekülsz , hogy minél előbb befejezd a vásárlást ??? Engem nagyon sokszor ilyen érzés kerít hatalmába , nagyon rossz ha végeztem a vásárlással utána elmúlik . Nem is szívesen vásárolok , ha lehet a páromat és a húgomat kérem meg a nagy bevásárlásokra .

Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Marika!

Amiről Te írsz, az inkább egyfajta klausztrofóbia. Liftbe beszálló betegek számolnak be hasonló érzésekről, gondolatokról. Ilyenkor a legjobb, bár a legnehezebb, megoldás az, hogy ha tudatosan belemész a helyzetbe, figyelsz magadra, lassan, mély levegőket veszel, és megfigyeled, hogy mégsem dőlnek rád a gondolák. Ezt hívják elárasztásos technikának, és egyedül is nagyon jól alkalmazható, a szépirodalomban is sokan leírnak ilyen megoldásokat.
Persze ez nem egyszerű és nem egy alkalom, de ha van kedved és erőd hozzá, érdemes megpróbálni, mert sokat javít az ember önértékelésén, hogy "na, ezzel is meg tudtam birkózni", ráadásul nem kell adott esetben a férjeddel vitatkozni, hogy ha valamit látott, de nem volt felírva, miért is nem hozta el. 🙂

Marika answered 12 év ago

Kedves Eszter !!! Ebben a dologban az a legérdekesebb , hogy én bolti eladó voltam és akkor még nem éreztem ezeket a dolgokat , de valóban amióta nyugdíjas vagyok azóta érzem magamat kevésbé értékesnek . Talán azért is mert nem telik el úgy nap , hogy ne hallanánk arról , hogy nagyon sok a nyugdíjas és nem lesz miből fizetni nekünk . Ha nincs más megoldás azért elmegyek , de szívesen átengedem a bevásárlást !!!!!