Pajzsmirigybetegség

KérdésekPajzsmirigybetegség
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Pajzsnirigybetegségre gyógyxer vagy gyógynövény???

7 Válasz
Tompos Szabolcsné answered 13 év ago

 gyogyszert jobb mint a nővény és tartosabb tovább

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Tomposné üdvözöllek itt kevan! Megszeretném kérdezni h neked is van pajzsnirigy problémád? Örömmel venném h irnál róla ,sajnos én régóta pajzsmirigybetegvagyok!!

Marika answered 13 év ago

A pajzsmirigy betegség is lehet sokféle . Mondhatnám ahány ember annyi féle . Nekem gyermekkorom óta probléma volt a pajzs mirigyemmel , nekem göbös volt és mivel nagyobb volt a normál méretnél csak ülve tudtam aludni . Később azután funkciózavar is volt , túlműködött ami anyag csere zavart is okozott .Rosszulléteket , verejtékezést , hirtelen hangulat változásokat . Egyik pillanatban sírtam , másikban nevettem . Nem vettek komolyan az orvosok .Táppénzcsalónak is tituláltak , ez a dolog 1970- ben történt . Az egyik vizsgálat alkalmával úgy ájultam be a rendelőbe és akkor kezdték el komolyan kutatni ,hogy mi is lehet a baj.Ezután ideggyógyászhoz küldtek ahol minden rendben volt .Ezután kezdték el kikérdezni tőlem a gyermekkori betegségeimet és amikor elmondtam az orvos üvöltött velem , hogy miért nem ezzel kezdtem ????Hosszú időn keresztül éltem 120-150 es pulzusszámmal .A műtét előtt 8 napos előkészítés, csak utána mertek megműteni . Kettő db tyúktojás nagyságú izomgöböt távolítottak el ami , hála jóindulatú volt .   Ekkor voltam 24 éves !!!! Csodálatos szép a műtéti heg nem is nagyon lehet észrevenni . Ez volt az én pajzsmirigy történetem !!! Köszi ha elolvassátok!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Marika nagyon köszönjük ezt  a pontos és részletes beszámolót,hát igen a pajzsmirigy tud komoly gondokat okozni és sokszor nehéz felismerni.Remélem sokan elolvassák a történeted,mert érdemes!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Sziasztok! Pajzsmirigy betegségben mindenképpen a gyógyszer szükséges,én is Letroxot szedek,de természetesen kiegészítőként a gyógynövényekből lehet fogyasztani. Ez az én véleményem.
Marika köszi,hogy leírtad az esetet,mert nagyon tanulságos!!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Ezt ma olvastam:

Pajzsmirigybetegség ellen galajkúrát kell alkalmazni. A galajt le kell forrázni, és naponta többször melegen jó alaposan kell vele gargalizálni. Ez segít hangszalagbénulás esetén is.

Tudja valaki mi az a galaj?
Persze továbbra is fenntartom,hogy csak a gyógyszer kiegészítéseként.

Tri-Ton answered 13 év ago

http://okoriegeszseg.shp.hu/hpc/web.php?a=okoriegeszseg&o=kozonseges_galaj_LlEk    Ez talán segít eligazodni galaj ügyben. Biztos ismerős lesz.