Ővsömör utáni feszülő bőr nem javul

KérdésekŐvsömör utáni feszülő bőr nem javul
stewes kérdezte ennyi ideje: 13 év

Idős édesanyám három éve övsömör (herpes zoster) betegségen esett át. Az elős tünet a bal szemhéj duzzanata volt, amely egyre erősödött. Bőrgyógyászaton valamilyen lézeres kezelést kapott és gyógyszert is felírt az orvos. Végül kórházba került, kb. két hétre. A bal felső arca, és a bal koponyatető jelentős része volt érintett. Gyógyultként engedték haza, de nem készítették fel esetleges későbbi szövődményekre (???). Kb két héttel később elviselhetetlen erős fájdalom jelentkezett nála. Teljesen váratlan volt, olyannyira, hogy első ijedségünkben nem is kapcsoltuk össze a két dolgot. Ez minden nap többször jelentkezett. Mindig hirtelen a semmiből, mindig rendkívül erős fájdalomérzet, s mindig nagyon gyorsan el is múlt úgy, mintha mi sem történt volna. (Villanykapcsoló-effektusnak hívom). Ez kb. 3-4 hónapig tartott, majd megszűnt. Viszont azóta is úgy érzi, mintha az érintett részen „két számmal kisebb lenne a bőre”. Feszül, állandó, nem változó díszkomfort érzetet jelent. Lehet ezzel kezdeni valamit?

1 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Stewes! Ez egy nagyon kellemetlen,sokszor elviselhetetlen  idegfájdalom,ami az ővsömör helyén kialakul gyakran találkozunk ilyennel Jó lenne egy belgyógyászhoz vagy neurológushoz fordulni ,ahol tudnak felírni olyan gyógyszert ami erre a fájdalomra hat( a B vitaminok, a carbamazepine származokékok jók szoktak lenni) .
Ameddig orvoshoz mennétek addig is próbálkozhatsz vitaminokkal pl. a B-vitamin,vagy valamilyen komplex vitamin készítmény  Milgamma N jó készítmény,mert ilyenkor az ellenálló képesség csökken ! Ha gyakran előfordul érdemes részletes belgyógyászati vizsgálat végzésére is,hogy az ővsömör hátterében nem áll-e fenn valamilyen szervi megbetegedés?!