Őszinték legyünk, vagy Álszentek ??? Véleményetek ???

KérdésekŐszinték legyünk, vagy Álszentek ??? Véleményetek ???
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 13 év

  Szia Sárika !      Köszi , hogy gondolsz rám.  A labor eredményem beszámolójából a lényeg:  HgA1c tökéletes, éhgyomri vércukorszint 5,4, triglicerid hát ….. nagyon sok. Mindez úgy, hogy a vérvételt megelőző napon egy kertiparti házigazdája és szakácsaként gondoskodtam mindenkinek ,,eszem-iszom,,-ról  ( természetesen nekem is ) Tudatosan mentem ezek után vérvételre és kiváncsi voltam az eredményre. Nekem a vártnál jobb lett, az orvosom viszont nem dicsért meg, bár nagyon el sem marasztalt. Gondolom azért, mert nem kevertem gondba, hogy mi lehet a probléma az általa felírt gyógyszerek körül.  Természetesen nem magyarázkodtam, hanem őszintén elmondtam az előzményeket. Gondolom ez így Fair !  (Sárika, Te egy kicsit szigorúbb voltál ) No, de a két kedvencem a Jager és a Chardonnay valahogy mégis csak kijárt a bográcsos pörkölt mellé, főleg mikor én vagyok a házigazda!  Vagy tán mégsem ? No ennyi a labor beszámolóm ami természetesem ( mint általában ) most sem a laborról szólt. A történettel viszont gondolom nem vagyok egyedül, csak van aki inkább még az orvosát is próbálja félrevezetni.  No ki veti rám az első követ …. ??? 

7 Válasz
Best Answer
Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Én azt kérdezném először is Tri-Ton, hogy mióta cukor beteg?A leírásából rájöttem, hogy gyógyszert
szed rá. Én mindig őszinte voltam az orvosokkal, ez a saját érdekem is volt, mert egy egy magasabb
eredményt /ha ez több diéta hiba /mellé evés stb/ produkáltam, és nem vagyok őszinte, elképzelhető,
hogy megemelte volna az összes inzulin adagomat, én pedig naponta hypóztam volna utána.Nem érdemes
vele játszani, mert hosszabb távon a szövődmények sokkal hamarabb jelentkeznek, és higgye el azok
a veszélyesek és fájdalmasak, nem maga a cukorbetegség. Követ nem dobtam remélem.

Sára Biró answered 13 év ago

Mindenképpen őszintének kell lenni,a diéta megszegése is felhívja a figyelmet hogy mindenképpen szükség a gyógyszerre 🙂 akkor hosszútávon jó eredményeid lesznek! Az ember időnként megszegi a szabályt,de hát azért jobb a mértékletesség. Én általában kicsit szigorúbb vagyok,vagy netán következetes? Ezt rátok bízom! Természetesen nincs kődobálás!

katalin answered 13 év ago

Nincs olyan ember aki nem vétkezik hosszutávon vagy aki azt mondja az hazudik.Én mikor cukros lettem mindenkire rászoltam hogy ne egyen ezt azt nagyon betartottam a diétát most 15 év után már nem tudom annyira tartani magam én is vétkezem néha de probálok jo lenni.

Tri-Ton answered 13 év ago

Tisztelt Hölgyeim !   Köszönöm nektek, hogy pozitívan és megértően álltok mellém. Természetesen nálam is évente csak egy-két alkalommal fordul elő, hogy egy kicsit lazítok a szigoron. De ennyi bele kell, hogy férjen. Egyébként tényleg gyógyszeres cukorbeteg vagyok, legalábbis erről van papírom, még akkor is ha nem érzem magam betegnek. A mennyiségre és a minőségre ügyelek, de egyébként az étrendem nem sokban különbözik az ,,egészséges,, emberekétől. Bár a labor eredményeimre sem panaszkodhatom, csak volt egy kivétel is aminek viszont tudtam az okát és most már Ti is.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Tóni! Ez egy tanulságos labor eredmény volt,de legközelebb jobb lesz! Igen a cukorbetegség panaszt nem okoz,ezért is alattomos betegség,mert a szövődmények kialakulnak  panasz néékül is és ezt kell késleltetni! Örülünk a jelentkezésednek!

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Sárika !  Legközelebb biztosan jobb lesz, mert ez egy próba is volt részemről. Tudom és tisztában vagyok vele mi a tét, ettől függetlenül azt vallom, hogy nem kell 100 év szenvedés, elég lesz 80 a jólétből. Bocsi, de szinte látlak mikor ezzel nem egészen értesz egyet, hogy ,,minek nekünk a gondolkodó beteg,, de kérlek próbálj meg elfogadni. Van ilyen, ha több nem is, de egy biztosan, a Tóni. Nem vagyok és nem is leszek a saját magam ellensége, de a betegségem rabszolgája sem kívánok lenni. Betartom az orvos előírásait és megfogadom a jótanácsaidat, de azért a ,, kivételek erősítik a szabályt,, Ha éppen ,,úgy elég mindenből,,  állapot van akkor egy kicsit inkább kieresztem a gőzt egy görbe estével , minthogy menjek egy másik orvoshoz, hogy Ő meg ezt oldja meg, különböző gyógyszerekkel. Évente egy esetleg két alkalom bele kell, hogy férjen.  

Sára Biró answered 13 év ago

 Jó reggelt,szia Tóni! Lehet félreértettél? Én a gondolkodó beteget szeretem?
Látod hiányoztak a "Tónis" viták:-)
Évi egy-két alkalom mindenki életébe belefér egy  kis "kirugás a hámból",annak aki utána be tudja tartani a mértéket! Biztos,hogy legközelebb jobb lesz  a laborod,de tény hogy  felborul az anyagcsere mint tapasztaltad.