Orvosi vélemény: az édesítőszerek jelentősen javítják a diabéteszes betegek életminőségét

KérdésekOrvosi vélemény: az édesítőszerek jelentősen javítják a diabéteszes betegek életminőségét
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 10-ből 9 orvos véli úgy, hogy az édesítőszerek jelentősen javítják a cukorbetegek vagy a fogyókúrázók életminőségét – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, háziorvosok és szakorvosok körében végzett kutatásából. 
Részben hasonló véleményen az orvosok és a lakosságAz orvosi kutatás mellett rövid lakossági felmérésben is vizsgáltuk az édesítőszerekkel kapcsolatos véleményeket, tájékozottságot. Az attitűd vizsgálatból  kiderül: mind a szakma, mind a laikus társadalom döntően egyet ért azzal, hogy a cukorpótlók segítenek a testtömeg karbantartásában,  illetve azok mértékletes fogyasztása nem káros a szervezetre
http://diabet.hu

7 Válasz
Nanita answered 11 év ago

Én ezzel a kijelentéssel vitába szállnék.
Ugyanis az édesítőszerek nem hogy javítanák az életminőséget, hanem egyenes károsak az egészségére. Bármilyen kis mennyiségben használja valaki,hosszú távon ártalmas.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

A legtöbb édesítőszer büntet, olyan rossz az íze. Ettől még nem biztos, hogy ártalmas. Szerintem az egyetlen édesítőszer az aszpartám, amely megállja a helyét. Erről is mondanak mindenfélét. Legtöbbször fehér egerekről beszélnek, amelyek egy kísérlet során belepuszultak az aszpartám fogyasztásába. Akkoriban alaposaan utánanéztem, és kiderült, hogy szegény egerekkel a saját testtömegük többszörösét kitevő aszpartámot etettek meg. Tudományos igényeket kielégítő érvek nincsenek az aszpartámmal szemben. A mértékkel fogyasztott aszpartám hiteles viszgálatok szerint ártalmatlan. A mérték nélkül fogyasztva pedig nem csak az aszpartám ártalmas, hanem sok mindennapos dolog is, pl: a koffein. Itt egy független közlemény 2006-ból, amelyet én hitelesnek tekintek: http://www.weborvos.hu/weborvos/tenyek_aszpartamrol/69212/

rgyorgy answered 11 év ago

No, akkor most az ember kinek higgyen? Sok infót kapok az édesítőszerek káros hatásáról, mégis az édesítő szereket részesítem előnyben.Megbízom az Unió édesítő szereket ellenőrző egészségügyi szervezetei megállapításaiban.Az a sok elhízott ember a környezetemben, gondolom, nem édesítőszert majszol.A kövérség is eléggé káros az egészségre.

Nanita answered 11 év ago

Krisztián azt tudtad, hogy bármilyen édesítőszer ( bár a természetesek kevésbé) hosszabb távú használata refluxot idéz elő?

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Anita, én nem fogyasztok olyan sok édesítőszert, amely bármilyen kellemetlen reakciót okozna. Nagyon ritkán van refluxom, ez mindig valamilyen szándékos vétkezés következménye, például évi 2-3x szoktam "nagyszabású" borkóstolón részt venni, a következő hajnalban menetrendszerűen magas a gyomorsavam, amely 3-4 óra alatt elmúlik, reggelre általában már semmi bajom.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Én is nagyon kedvelem a Krisztián válaszait,remélem többxör ir majd!!!Amúgy sármos férfi!!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Ezt azért linkeltem be,mert sokszor felmerült már az édesítőszerek káros hatása,nos annyit nem eszünk,hogy ártson,amúgy a sok finomított árúból  liszt,cukor nagyobb mennyiségút eszünk:-(
Krisztián a bor mellé,ha eszel 4-5 szem bulátát akkor az felszívja a savat.