Olvastátok?

KérdésekOlvastátok?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 11 év
4 Válasz
Best Answer
jaskó answered 11 év ago

Végre mozdol valaki a betegek érdekében. De a költői kérdésem változatlanul aktuális: Hol a MACOSZ???? Hol a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége? Hol a Cukorbeteg Egyesületek egységes, szervezett fellépése. Ennek a kérdésnek a megoldása nem a mi kompetenciánk, hiszen ennek az oldalnak teljesen más a rendeltetése, de közöttünk is vannak egyesületi tagok. Saját klubjaikban, egyesületeikben kezdeményezhetnék egy országos tiltakozó akció elindítását. legyen pozitív példa a családon (párkapcsolaton) belüli erőszakkal kapcsolatos meghátrálás a kormány részéről. Tudom, mert láttam, tudom, mert sok megszövegezésében magam is részt vettem: az egyesületek többsége alapszabályában a cél meghatározásakor fel van tüntetve az ÉRDEKVÉDELEM. Tehát kedves kevás klubtagok, egyesületi tagok, a foglalkozásokon a vezetőket tessék olyan irányba terelgetni, hogy igenis  képviseljék a betegek érdekeit. Közeleg a világnap, közeleg a MACOSZ közgyűlés, ahol az egyesületek képviselői, küldöttei részt vesznek. Tessék az országos vezetőséget kötelezni az érdekképviselet végrehajtására. A közgyűlés határozata kötelező, bármilyen irányultságú is a vezetőség. Most sajnálom, hogy már nem vagyok egyesületi tag, vagy vezető. Félreértés ne essék, nem a MACOSZ ellen agitálok, csak ismerem kicsit a működésének részleteit. Innem partvonalon kívülről csupán a z alapszabályban rögzített feladatok végrehajtására szeretném ösztönözni a vezetést.

rgyorgy answered 11 év ago

Nem lehet, hogy olyan nyomás alatt van a MACOSZ vezetése ami megköti a kezüket? Kedves ismerősöm, cukorbeteg klub elnökét, diabos érdekvédelmi  témában kérdeztem. Az volt a válasza,kizárják a pályázatírási lehetőségekből, ha nem úgy viselkednek, ahogy elvárják a pályázatokat kiírók.

Nanita answered 11 év ago

Bízok benne, hogy mielőbb-és nem utóbb-meghallgatásra találnak szavaink és pozitív változás lesz legalább ebben az egy törvényben. Vagy csak álmodozok?

rgyorgy answered 11 év ago

Egy résztvevő beszámolója egy helyi lapnak, a MACOSZ őszi közgyűléséről:
http://berettyohir.hu/eletmod/szi-soros-koezgyles-a-diabeteszrl.html