Olcsó egészséges ételek

KérdésekOlcsó egészséges ételek
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Nagyon gyakran találkozom azzal,hogy a cukorbetegnek drága a" diéta". Igen a fizetésünkhöz képest nagyon drágák az ételek, főleg az egészséges élelmiszerek.
E kérdésnél azt szeretném, hogy minél olcsóbb házilag előállított szezonális ételeket , recepteket gyűjtsünk össze. Ha valakinek van olyan,hogy kiszámolta,hogy mi mennyibe kerül.
A cukorbetegnek NEM DIABETIKUS ÉTELEKET  kell enni!!
gyakran találkozom az ABC-ben a fagyástóládáknál nyugdíjas emberekkel akik a bepanírozott "húsokat" (mert abban alig van hús) vásárolják, ahelyett otthon 5-10 perc alatt elkészíthetnék, ja és felébe kerülne, mert így megvesszük a zsemlemorzsát, az adalékanyagokat  stb…
Írjatok ötleteket, tippeket ezzel egymást segíthetjük.

3 Válasz
erzsok511 answered 11 év ago

 Nekem nem a kaja a gondom,mert azt ugy össze lehet állitani mintha nem lenne az ember beteg,csak számolni és mérni kell mindent.A cukor és liszt kenyér amit kihagyok mást mindent ugyanazt eszem mint a család többi tagja.A gyogyszerek a drágák azt viszont muszály szedni!

Sára Biró answered 11 év ago

 Mivel senki nem kezdi az ötletet én elkezdem: pl. egy fej káposzta 150-200 forint körül van és készíthető belőle dinsztelt káposzta, paradicsomos káposzta,  egy kis hússal lucskos káposzta  Vagy a savanyú káposzta aminek kilója 300 forint székelykáposzta, rakott káposzta, rakott káposzta. Ezek egész évben elérhető áron kaphatók.
Adjatok további ötleteket. Én már azt a szót,hogy diéta nem is szeretem, csak az egészséges táplálkozásra kell gondolni,azt az egész család megeheti.

Sára Biró answered 11 év ago

Vágott zöldbab egész évben kapható egy tasak 300 forintba kerül  ( a sárga, a zöld valamivel drágább). Készíthető belőle leves, főzelék, saláta, rakott zöldbab. Nálatok milyen gyakran kerül az asztalra? Egy cukorbetegnek,illetve aki egészségesen táplálkozik hetente 2-3 alkalommal is  sor kerülhet rá, és nem is drága 🙂