Olcsó egészséges ételek

KérdésekOlcsó egészséges ételek
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év

 Nagyon gyakran találkozom azzal,hogy a cukorbetegnek drága a" diéta". Igen a fizetésünkhöz képest nagyon drágák az ételek, főleg az egészséges élelmiszerek.
E kérdésnél azt szeretném, hogy minél olcsóbb házilag előállított szezonális ételeket , recepteket gyűjtsünk össze. Ha valakinek van olyan,hogy kiszámolta,hogy mi mennyibe kerül.
A cukorbetegnek NEM DIABETIKUS ÉTELEKET  kell enni!!
gyakran találkozom az ABC-ben a fagyástóládáknál nyugdíjas emberekkel akik a bepanírozott "húsokat" (mert abban alig van hús) vásárolják, ahelyett otthon 5-10 perc alatt elkészíthetnék, ja és felébe kerülne, mert így megvesszük a zsemlemorzsát, az adalékanyagokat  stb…
Írjatok ötleteket, tippeket ezzel egymást segíthetjük.

3 Válasz
erzsok511 answered 9 év ago

 Nekem nem a kaja a gondom,mert azt ugy össze lehet állitani mintha nem lenne az ember beteg,csak számolni és mérni kell mindent.A cukor és liszt kenyér amit kihagyok mást mindent ugyanazt eszem mint a család többi tagja.A gyogyszerek a drágák azt viszont muszály szedni!

Sára Biró answered 9 év ago

 Mivel senki nem kezdi az ötletet én elkezdem: pl. egy fej káposzta 150-200 forint körül van és készíthető belőle dinsztelt káposzta, paradicsomos káposzta,  egy kis hússal lucskos káposzta  Vagy a savanyú káposzta aminek kilója 300 forint székelykáposzta, rakott káposzta, rakott káposzta. Ezek egész évben elérhető áron kaphatók.
Adjatok további ötleteket. Én már azt a szót,hogy diéta nem is szeretem, csak az egészséges táplálkozásra kell gondolni,azt az egész család megeheti.

Sára Biró answered 9 év ago

Vágott zöldbab egész évben kapható egy tasak 300 forintba kerül  ( a sárga, a zöld valamivel drágább). Készíthető belőle leves, főzelék, saláta, rakott zöldbab. Nálatok milyen gyakran kerül az asztalra? Egy cukorbetegnek,illetve aki egészségesen táplálkozik hetente 2-3 alkalommal is  sor kerülhet rá, és nem is drága 🙂