Női bajok

KérdésekNői bajok
Nanita kérdezte ennyi ideje: 9 év

Sziasztok,

sokat gondolkoztam azon, hogy feltegyem e így nyilvános a kérdésem, de a végén legyűrtem a gátlásaim, hátha van olyan hölgy aki végig csinálta ezt az időszakot már és tudna nekem tanácssal segíteni.
Az elmúlt években menses előtti 3-4 napban a cukrom teljesen felborul. Akárhogy próbálom: kevesebbet eszek, vagy több inzulint adok, teljesen mindegy, a cukrom az egekben szinte egész nap: Ilyenkor nem ritka a 15-18 közötti értékek napi egyszer, de a többi mérés is magasabb, 10-12 közötti.
Mit tegyek, mit szedjek, hogy a menses megjövetele előtti napok ne így teljenek el, mert nagyon rosszul vagyok ilyenkor.
Orvosomat kérdeztem, de egyenlőre ő tanácstalan, sűrűbben mérjek….
Kérem aki tud, segítsen nekem.
Köszönöm

10 Válasz
Tri-Ton answered 9 év ago

Szia Anita !   Nem vagyok ugyan szakember, de egy biztos a sűrűbb méréstől nem fog megoldódni a problémád.  Javaslom viszont, hogy a ,,guglin,, nézzél egy kicsit körbe, meg hozzáértőt is kérdezz meg( LEPTIN ) ügyében. Lehet, hogy segít és rendeződnek a dolgaid. Állítólag nagyon jó.  A leptin kívülről is bevihető, de termelődik az agyban, a májban és most figyelj :  a LÁBFEJ BILLENTŐ IZOMBAN is, ezért nagyon jó hatású a gyaloglás, de az ágyban a lábfej torna is sokat segít. ( pedig sokan, csak a kalória vesztés miatt gyalogolnak, de attól, hogy valaki nem tudja, még működik a dolog )

Christine answered 9 év ago

Menstruáció előtt nő az inzulinigény. Ugyanannyi CH-hoz több inzulin kell. Én ezért írom bele mindig a naplóba, mert akkor tudom, hogy attól van. Bár ez a 15-18 elég sok (lehet csak nekem)

Christine answered 9 év ago

Nekem a magnézium segíteni szokott, alapból ajánlják a PMS-re, így a hormonok miatta vércukor összezavarodásra is jó.

Nanita answered 9 év ago

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, segítséget.
Menses előtt pár nappal amióta csak az eszemet tudom a hosszú hatású inzulint 1E-el megszoktam emelni és természetesen a röviddel is óvatosan korrigálok amikor szükséges. Illetve most az ebéd előtti rövid alapot 1-el megemeltem,mert délutánra szalad fel ezekben a napokban ilyen kiugróan. Mindig is így volt ez, de ahogy telnek az évek- sajna nem leszek fiatalabb én sem- egyre durvább ez a pár nap. Amikor már meg van, onnantól kezdve már ismét rendben van minden.
naplóba én is írom, mikor várható a következő menses előtti 3 nap, de nem mindig sikerül kivédés kellőképpen.
Magnéziumot és leptint megpróbálom. 🙂

 

Milány Tiborné answered 9 év ago

 Én is nem rég tapasztaltam, hogy menzesz előtt magasabbak az értékeim. Csak nekem még azért is rosszabb, mert a változókorban vagyok és nem rendszeresen van, nem tudom mikor fog jelentkezni ujra.

Mária Vidák answered 9 év ago

Ezekhez nem igazán tudok hozzászólni mert már 43 évesen eltávolították a méhemet és mindkét petefészkemet , miómák és ciszták miatt . Utána jött a rémálom harc a hőhullámokkal és a kilókkal.Nem kívánom senkinek ….

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

Hát én csak megerősíteni tudom hogy megemeli a cukrot is ez az időszak ,de nem csak azt még a vérnyomást is ,pedig én már 4.-éve beleestem a változókorba de ezeket a napokat nagyon kiszenvedem !!Talán ma, holnap megint lecseng ez a pár nap  ,hiába nincs már ez a" női dolog "akkor is megérzi a szervezet sajnos!!Hogy mikor lesz vége?-soha!!

Nanita answered 9 év ago

Köszönöm szépen a válaszokat. Tehát ahogy haladok és lépek befele a változó korba onnantól kezdve már nem  csak a menses fog gondot okozni hanem a másik hormonális változás is. Brrrrrrrrrrrrrrr

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

Ma már jól éreztem magam, sokat tettem vettem minden jobb volt,sajnos nem hiába írtam amit írtam!!De az elmúlt napok rosszak voltak ,és minden hónapban ismétlés!!Szép estét!!

Gitka answered 9 év ago

Üdv

Nekem menses ideje alatt állandósult volt a hypó évek keletek és egy jó szakorvos ahhoz hogy ezt a rémség meg szűnjön.