Női bajok

KérdésekNői bajok
Nanita kérdezte ennyi ideje: 11 év

Sziasztok,

sokat gondolkoztam azon, hogy feltegyem e így nyilvános a kérdésem, de a végén legyűrtem a gátlásaim, hátha van olyan hölgy aki végig csinálta ezt az időszakot már és tudna nekem tanácssal segíteni.
Az elmúlt években menses előtti 3-4 napban a cukrom teljesen felborul. Akárhogy próbálom: kevesebbet eszek, vagy több inzulint adok, teljesen mindegy, a cukrom az egekben szinte egész nap: Ilyenkor nem ritka a 15-18 közötti értékek napi egyszer, de a többi mérés is magasabb, 10-12 közötti.
Mit tegyek, mit szedjek, hogy a menses megjövetele előtti napok ne így teljenek el, mert nagyon rosszul vagyok ilyenkor.
Orvosomat kérdeztem, de egyenlőre ő tanácstalan, sűrűbben mérjek….
Kérem aki tud, segítsen nekem.
Köszönöm

10 Válasz
Tri-Ton answered 11 év ago

Szia Anita !   Nem vagyok ugyan szakember, de egy biztos a sűrűbb méréstől nem fog megoldódni a problémád.  Javaslom viszont, hogy a ,,guglin,, nézzél egy kicsit körbe, meg hozzáértőt is kérdezz meg( LEPTIN ) ügyében. Lehet, hogy segít és rendeződnek a dolgaid. Állítólag nagyon jó.  A leptin kívülről is bevihető, de termelődik az agyban, a májban és most figyelj :  a LÁBFEJ BILLENTŐ IZOMBAN is, ezért nagyon jó hatású a gyaloglás, de az ágyban a lábfej torna is sokat segít. ( pedig sokan, csak a kalória vesztés miatt gyalogolnak, de attól, hogy valaki nem tudja, még működik a dolog )

Christine answered 11 év ago

Menstruáció előtt nő az inzulinigény. Ugyanannyi CH-hoz több inzulin kell. Én ezért írom bele mindig a naplóba, mert akkor tudom, hogy attól van. Bár ez a 15-18 elég sok (lehet csak nekem)

Christine answered 11 év ago

Nekem a magnézium segíteni szokott, alapból ajánlják a PMS-re, így a hormonok miatta vércukor összezavarodásra is jó.

Nanita answered 11 év ago

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, segítséget.
Menses előtt pár nappal amióta csak az eszemet tudom a hosszú hatású inzulint 1E-el megszoktam emelni és természetesen a röviddel is óvatosan korrigálok amikor szükséges. Illetve most az ebéd előtti rövid alapot 1-el megemeltem,mert délutánra szalad fel ezekben a napokban ilyen kiugróan. Mindig is így volt ez, de ahogy telnek az évek- sajna nem leszek fiatalabb én sem- egyre durvább ez a pár nap. Amikor már meg van, onnantól kezdve már ismét rendben van minden.
naplóba én is írom, mikor várható a következő menses előtti 3 nap, de nem mindig sikerül kivédés kellőképpen.
Magnéziumot és leptint megpróbálom. 🙂

 

Milány Tiborné answered 11 év ago

 Én is nem rég tapasztaltam, hogy menzesz előtt magasabbak az értékeim. Csak nekem még azért is rosszabb, mert a változókorban vagyok és nem rendszeresen van, nem tudom mikor fog jelentkezni ujra.

Mária Vidák answered 11 év ago

Ezekhez nem igazán tudok hozzászólni mert már 43 évesen eltávolították a méhemet és mindkét petefészkemet , miómák és ciszták miatt . Utána jött a rémálom harc a hőhullámokkal és a kilókkal.Nem kívánom senkinek ….

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Hát én csak megerősíteni tudom hogy megemeli a cukrot is ez az időszak ,de nem csak azt még a vérnyomást is ,pedig én már 4.-éve beleestem a változókorba de ezeket a napokat nagyon kiszenvedem !!Talán ma, holnap megint lecseng ez a pár nap  ,hiába nincs már ez a" női dolog "akkor is megérzi a szervezet sajnos!!Hogy mikor lesz vége?-soha!!

Nanita answered 11 év ago

Köszönöm szépen a válaszokat. Tehát ahogy haladok és lépek befele a változó korba onnantól kezdve már nem  csak a menses fog gondot okozni hanem a másik hormonális változás is. Brrrrrrrrrrrrrrr

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Ma már jól éreztem magam, sokat tettem vettem minden jobb volt,sajnos nem hiába írtam amit írtam!!De az elmúlt napok rosszak voltak ,és minden hónapban ismétlés!!Szép estét!!

Gitka answered 11 év ago

Üdv

Nekem menses ideje alatt állandósult volt a hypó évek keletek és egy jó szakorvos ahhoz hogy ezt a rémség meg szűnjön.