No erre a kérdésre varrjatok gombot !!!

KérdésekNo erre a kérdésre varrjatok gombot !!!
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 11 év

Volt itt kérdés a szőlővel kapcsolatban és volt az alternatív gyógymódokkal is. Mint szőlővel és borral is foglalkozó ember egy kicsit összevontam a kettőt és segítsetek tovább gondolni. Erjedés során az élesztőgombák lebontják a  szőlőcukrot, széndioxid és alkohol lesz belőle.  A sütéshez használt élesztő gyakorlatilag ugyan azt tudja. Ha az ember cukorra élesztőt eszik, akkor ittas lesz és széndioxidot fog böfögni, ráadásul nem kerül a szervezetbe cukor ???  ( üvegben működik ) Ugye érdekes ?!

4 Válasz
Tri-Ton answered 11 év ago

Ez volt a meghökkentő része. Viszont komolyra fordítva : gyermek koromban többször is ettem nyersen sütő élesztőt ( nekem ízlett ) Lehet, hogy ott van a helye az alternatív, cukor felszívódást csökkentők között a helye ?

Sára Biró answered 11 év ago

 Tóni a kérdésedre értelmes választ adni nem tudok. Valaki esetleg?

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Ciki de én vizsgáztam ebből a főiskolán, bevallom sokra már nem emlékszem hiszen nem agrár szakos voltam csak alapozó tantárgyként kellett vizsgázni szőlészet alapjaiból.Arra emlékszem a szőlőből must, cefre lesz és a azután kémiai eljárással savak, kének hozzáadásával lesz a bor valamint érleléssel, hőhatásokkal érik el h alkohol alakuljon ki a cukor pedig csökken , tudtommal nem élesztőgombával érik ezt el, bár már nem emlékszem rá, de biztos h nem csak élesztővel vonják ki a cukrot ha egyáltalán kell hozzá hanem sok sok kezelésen, folyamaton  esik át mire borrá válik a nemes ízletes ital.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Amúgy főzésnél is az ételek cukortartalmát hirtelen nagy hőhatásokkal tudjuk csökkenteni