Néhány gondolat a műsorból:
-a magyar lakosság fogy, de a legelhízottabb nemzet az Európai unióban.
Európában a magyarok a legkövérebbek, míg a svájciak a legsoványabbak,ezt követi Románia
A magyarok nehezen mondanak le a a nehéz falatokról .
Dietetikus adott ötletet, hogyan lehet kiváltani a drága egészséges lisztet
-lehet kapni korpát , és a liszttel összekeverve már egészséges liszt keletkezik
-svájci vélemény , hogy a magyarok túl sok panírozott ételt esznek, reggelire már bő olajban sütött rántottát esznek
-olaszok sok tésztát esznek ,egy személyre 10 dkg-t számolnak,de
kevés olajjal kell főzik, könnyű paradicsom szósszal ,kevés cukorral tálalják.
Románia a második legvékonyabb ország sok birkát esznek, míg Magyarországon főleg disznóhúst
A svájciak mindig kis adagot esznek és mindig esznek hozza salátát, fél 7 után nem esznek, és rendszeresen mozognak.
Ha valaki látta és eszébe jut bármi, akkor egészítse ki , köszönöm!
Zsuzsanna Németh Varga írta a fb-on:
Amikor tudom hogy cukorbeteg vagyok és volt egy infarktusom, de azért még is megeszem a jó bő olajba sütött lángost megiszom a jó pár pohár sörikét, sőt még vattacukrot is harapok,hát ez marha nagy merészség!!
Látam a müsort.Hát nem vagyok rá büszke , hogy ilyen a magyar nép,Nincs félelem érzetünk, hogy milesz a féktelen zabálás uto hatása. Ha meg baj van kérdezük de hát miért?……………….. És mégse tanulunk belöle rövid idön belül ugyan ott folytatják az emberek SAJNOS!!!!!!!!!!!
Az a baj hogy a csábításnak sokan nem tudnak ellenállni ,utánna meg van a sírás rívás!!
A csábitásnak egy életen át nem lehet ellenállni .Viszont valamilyen szinten tudni kell hol a határ.Viszont biztos hogy alkat függö is.Én ismerek olyat aki annyit eszik hogy és sovány.Én egyszer eszek többet és plussz egy kilo.Egy biztos mozgás szegény az életmodunk és ez kihat sok mindenre.
Ma megnéztem videón. Mivel volt lehetőségem belekóstolni mindkét idegen konyha ételeibe, tapasztaltam sokkal egészségesebben étkeznek. Mindkét konyha étkeiből bátran lehet enni, mert nem vitte fel a cukromat. Sárika biztos jobban tudja, hogy miért van ez.
Kedves György! A műsorban is elhangzott,hogy pl. Svájcban egyszerre keveset esznek, meg mindig esznek zöldséget, kalóriaszegény ételeket esznek, az olaszok teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát zöldséggel.
Mi mindannyian szeretjük a hasunkat, és más volt a nevelés, mi a disznóhúst esszük, a panírozott rántott húst. Sok minden pénztárca kérdés is , de nem minden.
Volt olasz ismerősöm mindig úgy étkezik, hogy közben vizet, (nagyon) könnyű asztali bort iszogat. Fellazítja az ételt, a folyadék maga is helykitöltő, kevesebb ételtől is jóllakottnak érzi magát.
Dalmáciában láttam, de a mediterráneumban mindenfelé szokás: azzal kezdik az étkezést, hogy kenyérre olívaolajat locsolnak, s ezt eszik minden előtt. A salátára is kerül belőle, valamilyen organikus ecettel keverve. A cukros dresszinggel nem találkoztam.
A rántott hús osztrák hatás. Hát ők sem mind keszegek.
Épp most linkeltem a mediterrán étrendet a fb-ra 🙂
http://www.facebook.com/KeVaEgeszseg