Neuroteszt

KérdésekNeuroteszt
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Neurotesztcsíkkal kapcsolatban, amit ha  otthon felhelyezek a testrészre akkor megállapítható, hogy van e neuropathia elváltozás?

6 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

Szia Anita. Én használtam, a gyógyszertárban megvásárolható, a  Neuroteszt a bőrverítékezés kémiai tesztje. A diabéteszes láb és az autonom neuropathia korai felismerésére alkalmas önellenőrző tapasz.Ha a tapasz kékre színeződik  kóros. Rajta van a a tasakon a használati utasítás.Érdemes kipróbálni,tud meglepetést okozni! 

Györgyné Harasztia answered 12 év ago

Sziasztok nem is tudtam, hogy van ilyen tapasz, jó, hogy írtátok. Be fogom szerezni és kipróbálom.Köszönöm.

Nanita answered 12 év ago

Szia Sára! Köszönöm a választ. 🙂 Valószínűleg én is veszek a patikában egyet próbaképpen. Bár a lábamat rendszeresen vizsgálták, ott semmi gond nincs és nem is lesz ( pozitív hozzáállás). A kezem is már egészen klassz, a gyulladás is csökkent már ( egyre többet tudok pötyögni, dolgozni..), de mivel a kezemmel gond volt, gondoltam, hátha oda is fel lehet tenni és kiderülne, hogy még is csak a sima ínhüvely gyulladás:-)

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Anita, a polineuropátia vizsgálatokat több tíz milliós értékű célműszerekkel végzik az átlagosnál is magasabban kvalifikált szakorvosok. nem hiszem, hogy ezt a tudást egy ragtapasszal érdemben ki lehet váltani. Szerintem ez a tapasz hasonló célú, mint egy terhességi teszt, amely többé kevésbé megbízhatóan kimutatja, hogy várható-e a gólya, de hogy milyen szinű rugdalózóra lesz szükség, azt már csak a doki tudja megmondani. Na félre a tréfát. Én voltam ilyen vizsgálaton, és csak lestem, mert a doki olyan magabiztosan uralta a műszerét, amely egy mérnöknek is a becsületére vált volna. Én magánkezelésen voltam, mert egy lábzsibbadás miatt nagyon megijedtem, és nem volt kedvem az három hónapos SZTK várólistát végigidegeskedni. A kb. egy órás viszgálat (több oldalas részelets lelelettel) egy Szent-Istvánba került. Nem álltam meg, hogy megkérdezzem a dokit, hogy miért olyan hosszú a várólista. Azt mondta, hogy a vizsgálatra az SZTK-ba is a saját készülékét viszi be, és a TB csak kéthetente x darab vizsgálatot támogat.

Nanita answered 12 év ago

Persze, persze értem én miről beszélsz. A rugdalózó színét még a doki sem mindig tudja biztosra elárulom neked. 🙂 Nekem 16 évvel ezelőtt a fiamra az utolsó hétig kislányt mondtak. Egész végig B…-nak becéztük. Aztán a szülés előtt közölték, hogy jó lenne, ha fiú néven gondolkodnák, mert hát fiúcska lenne. Jó kis meglepi volt. Na de azért meglett a B…. is igaz 12 évvel később, de itt van. 🙂
A tapasz persze nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, de úgy gondolom, hogy kiindulási pontnak jó lehet. Legalábbis az egyik diabeteses szórólapon jót írtak róla.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Krisztián! Valóban az István Kórházban van Neuropathias Centrum ( én is jártam ott),illetve Győrben is van (ott nem nagy a várakozási idő). A Neuroteszt egy jó módszer az autonom neuropathia kimutatására, azon kívül egy olcsó módszer a vibrációs hangvilla vizsgálat . Ez minden diabétesz gondozóban van,egyszerű gyors és szakorvosok által elismert vizsgálati módszer.  Ha a panaszok fokozódnak,akkor el lehet menni Centrumokba.