Neuropathia!!

KérdésekNeuropathia!!
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

A kérdésem a következő lenne,sajnos nekem Neuropathiasak a lábaim most hogy megérkezett a meleg a zokni zavarja a lábaimat!!Én pedig féltem őket mivel keveset érzek lábfejeimnél ne hogy sérülésem legyen és nevegyem észre azért veszek fel zoknit ,ti hogy tapasztaltátok ezt vagy tudnátok e-tanácsot adni?Hordotok zoknit vagy harisnyazoknit nyáron is?

6 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Nagyon fontos a neuropáthiás láb ápolása, óvása. A rugalmas talpú, sarkú lábbeli és a zokni viselése. Én mezítláb és lábbeli nélkül már nem merek járkálni. Sokszor megbántam a próbálkozásaimat. A zokni nem engedi kiszáradni a talp bőrét, a lábbeli véd az esetleges sérülésektől és elnyeli a keményebb lépések okozta ütéseket. Nagyon kínos és nehezen gyógyuló sebeket, pl igen mélyre egészen az eleven szövetekik hatoló repedéseket lehet begyűjteni a kiszáradt  bőr esetén. Ráadásul ezek a sebek sokkal nehezebben gyógyulnak, mint pl a fekélyek. Járás közben folyamatosan, újra és újra megnyílnak és nagy a fertőzés veszélye. A szennyező anyagokat is sokkal nehezebb eltávolítani belőlük.  Fontos a zokni. Néha megmosolyogtató látvány, amikor nyáron leveszem a zoknit és a lebarnult lábam "végén" szinte "világít" a lábfejem. Nem érdekel. A lényeg, hogy ne érjen baj. Fontos még a bőrpuhítő krémek használata is és a rendszeres lábápolás, láb ellenőrzés, vagy ha mi nem látjuk, akkor az ellenőriztetés. Ezt naponta tegyük meg! Én egy igen egyszerű szert használok, de nagyon hatásos. Este fürdés után csak a gyógyszertárban kapható glicerin olajat kenem a lábamra és jöhet a zokni ismét. Nekem nagyon bevált, sokkal jobban, mint néhány agyonreklámozott és méregdrága kenőcs, aminek az alapja mégiscsak a glicerinolaj.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Köszönöm a válasz Jaskó!!Tegnap nagyon zavarta a lábaim a zokni pedig vékony bokazoknikat hordok,de én is azt gondoltam hogy kell hordjak zoknit,a lábaimat pedikűrös csinálja mindíg,nagyon finomul dolgozik ,valószínű megpróbálom én is a glicerin olajat!!

jaskó answered 11 év ago

Amikor nagyon ki volt keményedve a sarkam (elég régen), akkor 4-5 db 10X10 es gézlapot átitattunk glicerin olajjal és rá a sarkamra, arra egy db fólia és fáslival átkötöttem. Egy két órát tartottam rajta . Csak este fürdés után csináltuk, azután a habkő, de semmi éles kaparó szerszám! Azt tilos használni!. Évek óta nincs baj a lábammal, de a rendszeres ápolást nagyon igényli.

Sára Biró answered 11 év ago

 Zsuzsa vékony fehér pamutzoknit hordjál amiben nincs gumi.

jaskó answered 11 év ago

Sárika! Az egyik legfontosabb dologgal egészítetted ki a beírásokat. Legyen a zokni könnyű, puha, nedvszívó és ne szorítson. ne akadályozza a keringést!

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Igen a szoros zokni is ronthat a helyzeten tapasztaltam!!Viannis pamut bokazoknim van remélem az jó!!