Néma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.

KérdésekNéma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mint azt már korábban is írtam valahol, kb. lassan 10 hónapja köhögök, és nem igazán tudom az okát. Két hónap után a tüdőgondozóban kezdtem, ahol nem találtak semmit. Ott vetették fel a reflux lehetőségét, annak ellenére, hogy nem érzem a tüneteit. Ajánlották, hogy szedjek Controloc tablettát és emeljem meg az ágyam végét 15-20 cm-re. A controlocot elkezdtem szedni, de 1 hónap után abba hagytam, mivel nem változott semmi. Az ágyam nem tudom megemelni, mert franciaágy. Próbálkoztam a matrac alatt megemelni, de nem volt kényelmes. Járok gégészhez, időnként hörgőtágítót ad, az valamelyest enyhíti panaszaimat. Reggelente azonban felkelés után mindig köhögök. Nyáron ez reggeli után elmúlt, most viszont egész nap, és folyamatosan "krákogok" és néha úgy érzem, hogy beindul valami nyák, ha jól írom. Nem tudom, hogy ez mi. A dokit faggattam, hát azt mondja ez olyan asztmatikus, függetlenül, hogy nem fulladok, nincs nehéz légzésem. 1hónap múlva kontroll, most spiropentet írt. Akkor még elvégez allergia tesztet. Ettől most kicsit szenvedek, a mellékhatások között szerepel "vázizomzat apróhullámú remegése (tremor)", azt hiszem ezt érzem. Bár már talán 4 nap után kicsit múlik, de emiatt tegnap nem vettem észre a hypot, csak már amikor a látásom figyelmeztetett. Mert ez a remegés ugye állandóan van.
Nem tudom, tanácstalan vagyok. Van köztetek valaki, aki hasonló problémával küzdött már?
Már gondolkoztam, hogy elmegyek gasztroenterológushoz, de félek rögtön gyomortükrözésre küld. Attól megint tartok, egyáltalán inzulin mellett ez hogyan oldható meg? Én nehezen bírom, ha nem ehetek, migrént kapok, akkor nincs az az isten, hogy velem csövet nyelessenek.
Most ráakadtam egy termékre, a neve fermentált Papaya koncentrátum, nagyon dícsérik. Bővebb info: http://www.provitamin.hu/specchiasol-fermentalt-papaya-koncentratum-c563-p54194.html
Valaki próbálta már? Én tegnap kezdtem el inni, majd beszámolok.
Lehet, hogy a Controlocot hamar abbahagytam, kezdjem el újra és 3 hónapig szedjem?
Valahol olvastam, hogy létezik néma reflux, amikor nincs tünet, azonban a problémák mögött ez áll. Okozhat asztmát is és ettől félek.

55 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Köszi a beszámolót! nemrég valaki mesélte,hogy egy régi műszálásó szőnyeg okozta a panaszokat, hátha neked is segít. Csodálkozom, hogy 3  hónap alatt nem lettek kész a vizsgálati eredményeid.
Gyöngyi most hányféle gyógyszert, illetve készítményt használsz?

Gyöngyi answered 10 év ago

Sziasztok!

Rászántam magam a gyomortükrözésre. Jövő héten kedden (jan. 21.-én), magánrendelésen altatásban fogják elvégezni, azonban du. 17.00 h-kor. Sárika segítségét szeretném kérni, abban, hogy reggel megreggelizhetek akár többet is a megszokottnál, de. még ehetek, délben már csak levest, gyümölcslevet stb. A vizsgálat előtt 3 órával már semmit, folyadékot sem.  A kérdésem a novorapidot hogyan adagoljam? Normál esetben reggel 12 E, délben 16 E, este 14 E szoktam adni. Itt nyilván a déli a kérdéses, ill. a reggel, hogy egyek-e egy kicsit többet több inzulinnal? Délben mennyi Ch tartalmú folyadékot fogyasszak, és ahhoz hány E inzulint adjak be?

Sára Biró answered 10 év ago

 Szia Gyöngyi! Nem tudom milyen tanáccsal láttak el?
A NovoRapid hatástartalma 3-3,5 óra.  Véleményem szerint reggel add a szokásos adagot és csak annyit egyél, mint máskor. Ebédkor,ha nem eszel CH-t nem kell  NovoRapidot adni. Én a helyedben délben nem adnék inzulint, NovoRapidot csak akkor adunk ,ha CH-t is eszünk .Ebéd előtt mérj  vércukrot , a leves után 1,5 órával szintén mérd meg.  Ha 10 feletti értéket kapnál  max 2 E NovoRapidot adjál, de ne többet.  Utána mérj vissza,illetve  a vizsgálat előtt is, Általánosságban reggel szoktunk gyomortükrözést csinálni és akkor legalább 8 órán keresztül nem eszünk. 

Gyöngyi answered 10 év ago

Kedves Sára! Köszönöm a válaszod. Igazán attól tartok, ha csak reggel eszek, akkor hogyan fogom kibírni egész nap csak szinte folyadékkal ill. du. már anélkül. Elég rosszul tűröm az éhséget, ez már akkor is problémát okozott, amikor még nem voltam cukorbeteg. Megfájdul a fejem, elkap a migrén és ami aztán jön hányinger stb. Megpróbálok nem gondolni rá, valahogy majdcsak kibírom. Elég nehéz elképzelni, mert sokszor ebéd után már du. 5-kor farkas éhes szoktam lenni. A doki igazán csak annyit mondott, hogy reggel esetleg többet egyek és annak megfelelő adag inzulint adjak. Délben meg az elfogyasztott CH-hoz igazítsam az inzulint. Gyümölcslevet ihatok, vagy ha szükséges cukros vizet stb. Ezt is csak a vizsgálat előtti 3 óráig, vagyis du. 14-ig lehet folyadékot fogyasztani, aztán semmit.

Sára Biró answered 10 év ago

 Szia Gyöngyi!  Hogy sikerült a vizsgálat? Tapasztalat?

Gyöngyi answered 10 év ago

Szia Sárika! Túl vagyok szerencsésen a vizsgálaton. A diagnózis, epés reflux. Nem a savam sok, nem is szabad protonpumpa gátlót és savlekötőt szedni. Az epe folyik vissza a gyomorba. Kúraszerűen két-három havonta cerucal tablettát és Ulcogant susp.-t javasolt az orvos. Majd meglátjuk ez segít-e.

« Előző 1 4 5 6