Néma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.

KérdésekNéma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mint azt már korábban is írtam valahol, kb. lassan 10 hónapja köhögök, és nem igazán tudom az okát. Két hónap után a tüdőgondozóban kezdtem, ahol nem találtak semmit. Ott vetették fel a reflux lehetőségét, annak ellenére, hogy nem érzem a tüneteit. Ajánlották, hogy szedjek Controloc tablettát és emeljem meg az ágyam végét 15-20 cm-re. A controlocot elkezdtem szedni, de 1 hónap után abba hagytam, mivel nem változott semmi. Az ágyam nem tudom megemelni, mert franciaágy. Próbálkoztam a matrac alatt megemelni, de nem volt kényelmes. Járok gégészhez, időnként hörgőtágítót ad, az valamelyest enyhíti panaszaimat. Reggelente azonban felkelés után mindig köhögök. Nyáron ez reggeli után elmúlt, most viszont egész nap, és folyamatosan "krákogok" és néha úgy érzem, hogy beindul valami nyák, ha jól írom. Nem tudom, hogy ez mi. A dokit faggattam, hát azt mondja ez olyan asztmatikus, függetlenül, hogy nem fulladok, nincs nehéz légzésem. 1hónap múlva kontroll, most spiropentet írt. Akkor még elvégez allergia tesztet. Ettől most kicsit szenvedek, a mellékhatások között szerepel "vázizomzat apróhullámú remegése (tremor)", azt hiszem ezt érzem. Bár már talán 4 nap után kicsit múlik, de emiatt tegnap nem vettem észre a hypot, csak már amikor a látásom figyelmeztetett. Mert ez a remegés ugye állandóan van.
Nem tudom, tanácstalan vagyok. Van köztetek valaki, aki hasonló problémával küzdött már?
Már gondolkoztam, hogy elmegyek gasztroenterológushoz, de félek rögtön gyomortükrözésre küld. Attól megint tartok, egyáltalán inzulin mellett ez hogyan oldható meg? Én nehezen bírom, ha nem ehetek, migrént kapok, akkor nincs az az isten, hogy velem csövet nyelessenek.
Most ráakadtam egy termékre, a neve fermentált Papaya koncentrátum, nagyon dícsérik. Bővebb info: http://www.provitamin.hu/specchiasol-fermentalt-papaya-koncentratum-c563-p54194.html
Valaki próbálta már? Én tegnap kezdtem el inni, majd beszámolok.
Lehet, hogy a Controlocot hamar abbahagytam, kezdjem el újra és 3 hónapig szedjem?
Valahol olvastam, hogy létezik néma reflux, amikor nincs tünet, azonban a problémák mögött ez áll. Okozhat asztmát is és ettől félek.

55 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Köszi a beszámolót! nemrég valaki mesélte,hogy egy régi műszálásó szőnyeg okozta a panaszokat, hátha neked is segít. Csodálkozom, hogy 3  hónap alatt nem lettek kész a vizsgálati eredményeid.
Gyöngyi most hányféle gyógyszert, illetve készítményt használsz?

Gyöngyi answered 11 év ago

Még valami. Olvastam is, meg az orvos, akihez akkupunktúrára járok, Ő is mondta, hogy a cukorbetegség is állhat a panaszaim mögött. Hallottatok már ilyenről? És ha ez okozza, mi a teendő? Betartom a diétát, a HbA1C rendben, holnap megyek egyébként kontrollra.
Amennyiben allergia, akkor nincs rá megoldás, szerinted?

Sára Biró answered 11 év ago

 Azt kellene megtalálni, hogy mire vagy allergiás. Mennyi most a HbA1c-d? Nem lehet , hogy valami ételre vagy allergiás? 

Sára Biró answered 11 év ago

 Válaszolnál majd a kérdésemre,hogy  hallottál az oldalról,közösségi oldal, vagy google, vagy  valaki mondta stb..

Gyöngyi answered 11 év ago

Majd megkeresem az oldalt. Egyébként az akkupunktúrás orvos mondta, aki egyébként belgyógyász és háziorvos is.

Gyöngyi answered 11 év ago

Ételallergiáról nem tudok, de minden lehet. Semmi újat nem fogyasztok, amit 1 évvel ezelőtt ne fogyasztottam volna, amit igen, azt már rég elhagytam.

Gyöngyi answered 11 év ago

Ja félreértettem a kérdésed. Neten kerestem valamit és akkor akadtam rá.

Sára Biró answered 11 év ago

 Gyöngyi mi újság?

Gyöngyi answered 11 év ago

Sajnos nem tudok javulásról beszámolni. Nem változott semmi.

Gyöngyi answered 11 év ago

Ma beszéltem a gégésszel. Megvan az allergia vizsgálat eredménye (IgE) negatív.
Most várok egy kicsit, abban maradtunk egy hónap múlva jelentkezek. Most nem is tudok ezzel foglalkozni, mert a munkahelyemen várhatóan május végéig elrendelt túlmunka van. Használom tovább az RC-Cornettet.  Ez legalább elviselhetővé teszi a köhögést. Szinte minimális. A váladék az viszont van. Néha előfordulnak tünetmentes időszakok, de ez nagyon rövid ideig tart (30-60 perc). Egy két alkalommal volt pár óra.