Néma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.

KérdésekNéma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 12 év

Mint azt már korábban is írtam valahol, kb. lassan 10 hónapja köhögök, és nem igazán tudom az okát. Két hónap után a tüdőgondozóban kezdtem, ahol nem találtak semmit. Ott vetették fel a reflux lehetőségét, annak ellenére, hogy nem érzem a tüneteit. Ajánlották, hogy szedjek Controloc tablettát és emeljem meg az ágyam végét 15-20 cm-re. A controlocot elkezdtem szedni, de 1 hónap után abba hagytam, mivel nem változott semmi. Az ágyam nem tudom megemelni, mert franciaágy. Próbálkoztam a matrac alatt megemelni, de nem volt kényelmes. Járok gégészhez, időnként hörgőtágítót ad, az valamelyest enyhíti panaszaimat. Reggelente azonban felkelés után mindig köhögök. Nyáron ez reggeli után elmúlt, most viszont egész nap, és folyamatosan "krákogok" és néha úgy érzem, hogy beindul valami nyák, ha jól írom. Nem tudom, hogy ez mi. A dokit faggattam, hát azt mondja ez olyan asztmatikus, függetlenül, hogy nem fulladok, nincs nehéz légzésem. 1hónap múlva kontroll, most spiropentet írt. Akkor még elvégez allergia tesztet. Ettől most kicsit szenvedek, a mellékhatások között szerepel "vázizomzat apróhullámú remegése (tremor)", azt hiszem ezt érzem. Bár már talán 4 nap után kicsit múlik, de emiatt tegnap nem vettem észre a hypot, csak már amikor a látásom figyelmeztetett. Mert ez a remegés ugye állandóan van.
Nem tudom, tanácstalan vagyok. Van köztetek valaki, aki hasonló problémával küzdött már?
Már gondolkoztam, hogy elmegyek gasztroenterológushoz, de félek rögtön gyomortükrözésre küld. Attól megint tartok, egyáltalán inzulin mellett ez hogyan oldható meg? Én nehezen bírom, ha nem ehetek, migrént kapok, akkor nincs az az isten, hogy velem csövet nyelessenek.
Most ráakadtam egy termékre, a neve fermentált Papaya koncentrátum, nagyon dícsérik. Bővebb info: http://www.provitamin.hu/specchiasol-fermentalt-papaya-koncentratum-c563-p54194.html
Valaki próbálta már? Én tegnap kezdtem el inni, majd beszámolok.
Lehet, hogy a Controlocot hamar abbahagytam, kezdjem el újra és 3 hónapig szedjem?
Valahol olvastam, hogy létezik néma reflux, amikor nincs tünet, azonban a problémák mögött ez áll. Okozhat asztmát is és ettől félek.

55 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Köszi a beszámolót! nemrég valaki mesélte,hogy egy régi műszálásó szőnyeg okozta a panaszokat, hátha neked is segít. Csodálkozom, hogy 3  hónap alatt nem lettek kész a vizsgálati eredményeid.
Gyöngyi most hányféle gyógyszert, illetve készítményt használsz?

Gyöngyi answered 11 év ago

Nem tudom, nem érzem úgy, hogy stresszes lennék. Voltak már stresszesebb időszakaim is. A sok váladék is a stressztől lenne? Mert a köhögést még megérteném. Nem tudom. Allergiám az biztosan van, de hogy ez okozza-e a panaszaimat? Azt tudom, hogy hideg és illatanyag allergiám van, továbbá évekkel ezelőtt végzett vizsgálat még kimutatta a tárolási atkát is. De ezek eddig csak könnyezést és orrfolyást okoztak.

Sára Biró answered 11 év ago

Természetesen allergia,megfázás, reflux stb.. is okozhatja,de ha az ember nincs rendben akkor stresszesebb,jobban figyeli magát,ezért kérdeztem.l

Gyöngyi answered 11 év ago

Hát az tény, hogy egyre jobban idegesít. Azonban nyáron pld. nem is figyeltem oda, mert csak reggel jelentkezett ez a váladékozás és a köhögés, és 1-2 óra múlva elmúlt. Szóval nem is figyeltem oda rá, csak egyszer azt vettem észre, hogy egész nap köhögök. Ekkor mentem ismét a gégészhez.

Gyöngyi answered 11 év ago

Szeretnék beszámolni az újabb fejleményről. Voltam vizsgálaton az asztma ambulancián. Szerencsére az asztma nem igazolódott be, prick allergia vizsgálat eredménye: minimális érzékenység házi porra és lisztatkára. A vérvizsgálat eredménye 3 hónap után még nincs meg, gondolom nyárra meglesz. Az orvos szerint ez okozza panaszaimat. Hát nem tudom. A köhögést már valamelyest elviselhetővé tettem az RC-Cornet készülékkel (http://saxmed.hu/termekek/rc-cornet), de ez az állandó nyúlós tapadós váladék eléggé zavar. Az allergiára Xyzalt kaptam. Múlt héten az irodában felszedtük a 1,5 éve letett középszőnyeget, hátha ez a panaszaim forrása. Majd meglátjuk. Már eléggé belefáradtam az egészbe, ha ez sem segít, úgy tűnik egy tünettel több mellyel együtt kell éljek, vagy ki tudja, lehet egyszer majd elmúlik.

Gyöngyi answered 11 év ago
Gyöngyi answered 11 év ago

Jelenleg csak a Xyzalt szedem erre a problémára. Előtte cetirizint, Spiropentet, de ez utóbbit már két hónapja abbahagytam. Majd 1 hónap Singulairt. A legtöbbet az RC Cornet ért. Már alig köhögök, csak ez a váladék maradt, amit nem tudom mitől van, és ha allergia, akkor ettől az új gyógyszertől elmúlik-e. Az orrom nem folyik, így most egyéb allergiás tüneteim nincsenek. Az alatt a 1,5 hét alatt, amíg nem szedtem a cetirizint, volt hogy folyt az orrom és egy kicsit könnyezett a szemem, hullámokban. Főleg a munkahelyemen. Ezért döntöttem a szőnyeg eltávolításán.
Az előző hozzászólás azért üres, mert a munkahelyemen próbáltam, de nem tudtam írni, nem engedte a rendszer.

Sára Biró answered 11 év ago

 Mi újság Gyöngyi, változott valami?

Gyöngyi answered 11 év ago

Hát nem sok minden. Mint írtam a köhögés az minimalizálódott, de ez az RC-Cornetnek köszönhető. A váladék az megvan, vannak jobb és rosszabb periódusok. Nem igazán jövök rá, mitől jobb és mitől rosszabb. A múlt héten volt, amikor fél napig nem jött ez a váladék. Másnap meg egész nap volt. Nem tudom, mi lehet. Érzem, hogy ez okozza a panaszaimat, nem vagyok rendben. Ezért az RC-Cornettet folyamatosan használom, napi 3-szor ill. este többet. Ez is nyilván elfolyósítja a váladékot, érzem is, hogy ez segít. De mitől van? Ha allergia, akkor már javulni kellene!? Két hete szedem ezt a gyógyszert. Az orrom nem folyik egyáltalán. A Cetirizin mellett sem folyt.

Sára Biró answered 11 év ago

 Pedig nagy valószínűséggel ez valamilyen allergia lesz 🙁