Néma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.

KérdésekNéma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 12 év

Mint azt már korábban is írtam valahol, kb. lassan 10 hónapja köhögök, és nem igazán tudom az okát. Két hónap után a tüdőgondozóban kezdtem, ahol nem találtak semmit. Ott vetették fel a reflux lehetőségét, annak ellenére, hogy nem érzem a tüneteit. Ajánlották, hogy szedjek Controloc tablettát és emeljem meg az ágyam végét 15-20 cm-re. A controlocot elkezdtem szedni, de 1 hónap után abba hagytam, mivel nem változott semmi. Az ágyam nem tudom megemelni, mert franciaágy. Próbálkoztam a matrac alatt megemelni, de nem volt kényelmes. Járok gégészhez, időnként hörgőtágítót ad, az valamelyest enyhíti panaszaimat. Reggelente azonban felkelés után mindig köhögök. Nyáron ez reggeli után elmúlt, most viszont egész nap, és folyamatosan "krákogok" és néha úgy érzem, hogy beindul valami nyák, ha jól írom. Nem tudom, hogy ez mi. A dokit faggattam, hát azt mondja ez olyan asztmatikus, függetlenül, hogy nem fulladok, nincs nehéz légzésem. 1hónap múlva kontroll, most spiropentet írt. Akkor még elvégez allergia tesztet. Ettől most kicsit szenvedek, a mellékhatások között szerepel "vázizomzat apróhullámú remegése (tremor)", azt hiszem ezt érzem. Bár már talán 4 nap után kicsit múlik, de emiatt tegnap nem vettem észre a hypot, csak már amikor a látásom figyelmeztetett. Mert ez a remegés ugye állandóan van.
Nem tudom, tanácstalan vagyok. Van köztetek valaki, aki hasonló problémával küzdött már?
Már gondolkoztam, hogy elmegyek gasztroenterológushoz, de félek rögtön gyomortükrözésre küld. Attól megint tartok, egyáltalán inzulin mellett ez hogyan oldható meg? Én nehezen bírom, ha nem ehetek, migrént kapok, akkor nincs az az isten, hogy velem csövet nyelessenek.
Most ráakadtam egy termékre, a neve fermentált Papaya koncentrátum, nagyon dícsérik. Bővebb info: http://www.provitamin.hu/specchiasol-fermentalt-papaya-koncentratum-c563-p54194.html
Valaki próbálta már? Én tegnap kezdtem el inni, majd beszámolok.
Lehet, hogy a Controlocot hamar abbahagytam, kezdjem el újra és 3 hónapig szedjem?
Valahol olvastam, hogy létezik néma reflux, amikor nincs tünet, azonban a problémák mögött ez áll. Okozhat asztmát is és ettől félek.

55 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Köszi a beszámolót! nemrég valaki mesélte,hogy egy régi műszálásó szőnyeg okozta a panaszokat, hátha neked is segít. Csodálkozom, hogy 3  hónap alatt nem lettek kész a vizsgálati eredményeid.
Gyöngyi most hányféle gyógyszert, illetve készítményt használsz?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

A gyomortükrözés nagyon függ az orvos hozzáállásától, rutinjától. Érdemes puhatolózni az ismerősök között, hogy melyik orvos csinálja ügyesen. Mert ez a legjobb kifejezés rá, a jó gyomortükrözéshez ügyesség kell.

Sára Biró answered 12 év ago

 Gyöngyi mi újság?Egyet értek Krisztián tényleg számít ki csinálja:-)

Gyöngyi answered 12 év ago

Most szedem a Controlocot, fermentált papaya kivonatot. Egy kicsit talán jobb. Úgy döntöttem, hogy megvárom a gégészt, kontrollt és megbeszélem vele. Ha szükséges, keresek egy magánrendelést, és egy gasztroenterológussal beszélek és ha kell magán úton elvégeztetem a gyomortükrözést.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Gyöngyi én Győrben tudok egy nagyon jó orvost van magán rendelése is én 20 éve járok hozzá- Arany keze van de tényleg-:)).

Gyöngyi answered 12 év ago

Köszi, de Győr messze van. Én Békés megyében lakom. Ma volt nálam a masszőr, aki egészségügyben dolgozik, megbíztam nézzen utána.

Amina Zoina Latoria answered 11 év ago

Szerintem allergiás vagy. Nem írtad a vizsgálat eredményét… Nekem ez a nyákos dolog akkor jön ki, ha olyasmit fogyasztok, amire allergiás vagyok. A reflux egy nagyon kényelmes betegség, mostanában mindent erre fognak rá. Az én gyomor- és bélpanaszaimat is, közben meg azok gyógyszertől voltak, erre savlekötőt adtak, amitől csak még rosszabbul lettem.

A Cetirizine melyik, a Hexal? Mert azt jobb, ha nagyon gyorsan abbahagyod! Nálam szó szerint életveszélyes állapotot okozott.   

Gyöngyi answered 11 év ago

Az allergia vizsgálat még nem volt meg, mivel az orvosom csak nov. közepén lesz, szabin van. Cetirizint a Pharma-tól szedem. És te mire vagy allergiás? Én is inkább erre gyanakszom, csak még nem tudom mire vagyok allergiás. Tejterméket már nem fogyasztok, csak növényit.

Sára Biró answered 11 év ago

 Gyöngyi mi újság? 

Gyöngyi answered 11 év ago

Sajnos, nemhogy javult volna a helyzet. Most rosszabb. Jobban köhögök, a hörgőtágító ellenére, ez a fokozott váladék állandósult. Az allergia vizsgálat megvolt, vért vettek, de később lesz eredménye.
Most gondolkodom egy készülék megvételén RC-cornet, lásd.: http://www.saxmed.hu. Hallott már valaki róla, vagy esetleg használta már? A controlocot is szedem, semmi javulás.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Nem lehet,hogy stresszes vagy és ez fokozza a panaszokat?
Én nem hallottam erről.