Néma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.

KérdésekNéma reflux. Tapasztaltatok már ilyet? Nincs tüneted, nem ég a gyomrod, viszont egyéb probléma hívja fel rá a figyelmet.
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mint azt már korábban is írtam valahol, kb. lassan 10 hónapja köhögök, és nem igazán tudom az okát. Két hónap után a tüdőgondozóban kezdtem, ahol nem találtak semmit. Ott vetették fel a reflux lehetőségét, annak ellenére, hogy nem érzem a tüneteit. Ajánlották, hogy szedjek Controloc tablettát és emeljem meg az ágyam végét 15-20 cm-re. A controlocot elkezdtem szedni, de 1 hónap után abba hagytam, mivel nem változott semmi. Az ágyam nem tudom megemelni, mert franciaágy. Próbálkoztam a matrac alatt megemelni, de nem volt kényelmes. Járok gégészhez, időnként hörgőtágítót ad, az valamelyest enyhíti panaszaimat. Reggelente azonban felkelés után mindig köhögök. Nyáron ez reggeli után elmúlt, most viszont egész nap, és folyamatosan "krákogok" és néha úgy érzem, hogy beindul valami nyák, ha jól írom. Nem tudom, hogy ez mi. A dokit faggattam, hát azt mondja ez olyan asztmatikus, függetlenül, hogy nem fulladok, nincs nehéz légzésem. 1hónap múlva kontroll, most spiropentet írt. Akkor még elvégez allergia tesztet. Ettől most kicsit szenvedek, a mellékhatások között szerepel "vázizomzat apróhullámú remegése (tremor)", azt hiszem ezt érzem. Bár már talán 4 nap után kicsit múlik, de emiatt tegnap nem vettem észre a hypot, csak már amikor a látásom figyelmeztetett. Mert ez a remegés ugye állandóan van.
Nem tudom, tanácstalan vagyok. Van köztetek valaki, aki hasonló problémával küzdött már?
Már gondolkoztam, hogy elmegyek gasztroenterológushoz, de félek rögtön gyomortükrözésre küld. Attól megint tartok, egyáltalán inzulin mellett ez hogyan oldható meg? Én nehezen bírom, ha nem ehetek, migrént kapok, akkor nincs az az isten, hogy velem csövet nyelessenek.
Most ráakadtam egy termékre, a neve fermentált Papaya koncentrátum, nagyon dícsérik. Bővebb info: http://www.provitamin.hu/specchiasol-fermentalt-papaya-koncentratum-c563-p54194.html
Valaki próbálta már? Én tegnap kezdtem el inni, majd beszámolok.
Lehet, hogy a Controlocot hamar abbahagytam, kezdjem el újra és 3 hónapig szedjem?
Valahol olvastam, hogy létezik néma reflux, amikor nincs tünet, azonban a problémák mögött ez áll. Okozhat asztmát is és ettől félek.

55 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Köszi a beszámolót! nemrég valaki mesélte,hogy egy régi műszálásó szőnyeg okozta a panaszokat, hátha neked is segít. Csodálkozom, hogy 3  hónap alatt nem lettek kész a vizsgálati eredményeid.
Gyöngyi most hányféle gyógyszert, illetve készítményt használsz?

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Aput évekig gégészetre járt mert mindig krákokot meg azt érezte valami van a torkába de semmit nem találta nála ,  mig egy másik gégész javasolta neki a gyomor tükrözést és kiderült refluxa van. azota gyógyszert kap rá.

Gyöngyi answered 11 év ago

Köszönöm!  A Parádi vízről én is most olvastam. A héten Salvus vizet vettem és azt kezdtem el inni. Az első nap étkezés közben ittam, mert azt is olvastam, hogy így segíti az emésztést. Most olvastam utána, hogy így viszont több sav termelődik. Hát azt követően, mintha romlott volna az állapotom, azóta több nyák képződést érzek. Persze azóta már étkezés előtt fogyasztom az előírás szerint és az étkezések között. A Parádi vizet is megpróbálom. Már hetek óta iszom az Alveola PH Complexet. A matracot is megemeltem a fejem alatt. A Controlocot is elkezdtem szedni. Majd meglátjuk.
Köszönöm a segítséget! A tapasztalatok is sokat segítenek.
Sárika, visszatérve a gyomortükrözésre, írtad, hogy ilyenkor az inzulint a vizsgálat után kell beadni. Viszont én azt olvastam, hogy érzéstelenítés történik, és addig amíg ez el nem múlik nem lehet enni. Tehát számításom szerint erre rámehet a délelőtt is. Ezt hogy lehet kibírni evés és inzulin nélkül? Vagy érzéstelenítő nélkül végzik ez esetben a vizsgálatot? Hát ez sem dobna fel.

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Kedves Györgyi én rutinos gyomor tükrözésre járo vagyok . Utána másfél óráig nem szabad enni inni. 8-tol már rendelés van átlagban mindenhol ez még nem túl hosszu idő.

Sára Biró answered 11 év ago

 Így van Krisztike. Hányszor is volt eddig gastroscopiád?

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Sári jót kérdeztél 1979 -ota rendszeresen … Volt olyan év 6-8 szór. Nem tudom igy a számot ebben az évben kezelésekel együt idáig ötször még decemberben egy lesz.

Gyöngyi answered 11 év ago

Akkor te már tényleg rutinos vagy. A kollégáim közül is voltak már többen gyomortükrözésen, de másodszor már egyik sem ment vissza, inkább szenved. Én elsősorban attól tartok, hogy nem ehetek, ihatok. Nehezen viselem, sokszor ettől fájdul meg a fejem és akkor a hányingerig fokozódik. Hát majd azért ha nem lesz más, nyilván bevállalom. Inkább mint ez a bizonytalanság. Amennyiben közben leesik a vércukor, akkor mit lehet tenni, mert ugye nem lehet inni és enni?

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Kedves Gyöngyi tudni, fogják a dolgukat nem lesz gond. Csak közölni kell , hogy cukorbeteg vagy .

Gyöngyi answered 11 év ago

Én most nem a vizsgálat alatti időre gondoltam. Hanem előtte, otthon vagy épp a vizsgálat után, már amikor eljövök, és akkor esik le a cukor.

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Este 8-ig lehet enni. éjfélig inni.  Viszont vizsgálat után  nem kell eljönni  amig lenem telt a másfél óra utána inzulin  be ,és evés azután  elehet indulni  ha így biztonságban érzed magad.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Gyöngyi! Hidd el hetente csinálnak nálunk is gyomortükrözést cukorbetegnél. Ha az inzulint nem adod be,nem fog leesni a cukrod,de hogy megnyugtasd magad vigyél magaddal mézet és azzal be tudod kenni a szájad. Ez biztonságérzetet fog adni. Ezen kívül meg természetesen mindent vigyél:mérő,inzulin,kaja,ital.