Nem szeretem a „zöldséget” , hihetetlen ,de naponta elhangzik. Vélemény,ötlet?

KérdésekNem szeretem a „zöldséget” , hihetetlen ,de naponta elhangzik. Vélemény,ötlet?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Szinte naponta mondják a betegek,hogy nem szeretem "a zöldséget"  és amikor elkezdünk beszélgetni és előkerül néhány ötlet akkor kiderül,hogy ezt is,azt is szeretik. Írjatok ilyen ötleteket,hogyan lehet variálni a különböző zöldségfélét. Ma egyik cukorbeteg azt mondta,"hisz nem vagyok nyúl"

8 Válasz
Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Én forditva működök:-)-a zöldségeket szeretem,de a gyümölcs dolog az nem igen megy,télen talán a vödrös narancsból egyet egyet megeszek,de mást nem!!

Sára Biró answered 12 év ago

Hamarosan itt az eper,majd ribizli,málna, egresezek jók a cukorbetegeknek is:-)

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Én imádom az eper,ribizli,egres féléket,emellett az őszibarackot,meggyet,cseresznyét(hál égnek szépen érik a kertben,lesz mit elrakni),zöldségekből inkább csak nyersen rágcsálok,főzve már nemigazán,bár nálam az is közrejátszik(amiről már beszéltünk),hogy kellene egy hasi ultrahang,mert nagyon érzékeny vagyok és mindentől felpuffadok:-)kedvencem a paradicsom és uborka(ültettem is 🙂  szóval én vagyok a legfinnyásabb,legválogatósabb mégis van olyan zöldség amit szeretek.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Feherképoszta, lilakáposzta, répa mindez szalmára reszelve. Nagyon bjeön. Szoktam rá öntetet tenni, de nem úsztatom el, csak annyit teszek rá, hogy egy vissazfogott ízt adjon neki, de a káposzta eredeti ízét ne üsse agyon. Gomba, zöldbab és tök: gyermekkoromban agyilag befixáltam, hogy ezeket én nem szeretem, és ezen már erőszakkal sem tudok változtatni. Paradicsomot imádom, de nagyon finnyás vagyok, már a legkisebb szépséghiba vagy ízhiba esetén és az egészet lököm félre. Paprika, uborka szintén jöhet. Gyümölcsök közül nagyon sok almát eszem. Azt figyeletem meg, hogy ha a főétkezés végén letolok egy átlagos 20 dekás jonagoldot (14gCH), akkor az ultragyors inzulin még megfogja, tehát nem emelkedik jobban a cukrom, mint nélküle, csak lassabban cseng le. Bosnyákmeggy: régebben gyomorrontásig voltam képes enni. Ugyanígy voltam a hüvelyből frissen kifejtett zöldborsóval is. A krumplit is szeretem nyersen, inkább keveset eszem de nam vagyok hajlandó elhagyni. És a végén az abszolut kedvencem: a karakábé, kizárólag nyersen, főzéssel csak elrontani lehet.

Sára Biró answered 12 év ago

 Na ilyen ötletekre gondoltam:-)
Én a sárgarépa és a káposzta salátát őrölt köménnyel ízesítem. A paradicsom salátát egy pici tökmagolaj megbolondítja! Ja a karalábé saláta formájában ,vagy csak nyersen megy? A karalábé főzelékbe jó a borsikafű(csombor),vagy kapor:-)

katalin answered 12 év ago

Én a zöldségeket inkább fözve de bármi karfiol karalábé még sorolhatnám imádom a krémleveseket zöldségböl.A gyümölcs az jöhet agyba föbe inkább az a baj hogy nehéz abbahagyni pedig az is tud cukrot emelni.

Sára Biró answered 12 év ago

 Eléggé hátracsúszott a kérdés. Ötlet?

Marika answered 12 év ago

Szia !4 Lehet , hogy akkor én nyúl vagyok ,mert imádom a nyers zöldségféléket !!!! Sárgarépa , káposztatorzsa , karalábé , karfiol , rebarbaralevél , sóska , zöldborsó . A meteor korai meggyünk már kezd pirosodni és én alig várom , hogy ehető legyen , nagyon jó vízhajtó és nagyon fínom . A cseresznye majd csak utána kezd érni , de már ott is látni , hogy pirosodik egyik – másik. Arigócskák már felfedezték a meggyfát , pedig ők aztán tudják , hogy mi a jó ! Látnátok azt a lubickolást amit művelnek az itatónak kirakott kis edényekben !!Ott strandolnak , naponta két – három alkalommal kell friss vizet adni naki mert ki pancsolják !!