Nem kérdés, csak egy beszámoló

KérdésekNem kérdés, csak egy beszámoló
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy soha semmit nem szabad feladni!!!

35 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Jaskó! Nagyon köszönöm ezt a részletes beszámolót. Hihetetlen,hogy 469 alkalommal legyen bevérzés. Ez tényleg csoda. Nagyon jó,hogy említetted a neveket hátha valakinek szüksége lehet.
Biztos soha nem szabad feladni.  Gratulálok az elért eredményhez!

jaskó answered 13 év ago

Kedves Eszter!
Köszönöm az elismerő szavakat! Különösen azért esnek jól, mert tudom, hogy szakembertől kaptam.

kezdocukor answered 13 év ago

 Én is csatlakozom,és köszönöm a sok tapasztalat megosztását,csak reménykedni tudok,hogy hasonlókat nem kell megélnem. Sokat tanultam itt az oldalon.

kezdocukor answered 13 év ago

 Visszalapozgattam az oldalon,közben olvastam az üzenőfalon hogy a hölgyek szomorkodnak,figyelmükbe ajánlom ezt a kérdést.Sokat lehet belőle tanulni!
Remélem Jaskó minden rendben van?!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Na ja ,bizony igy van!! Azért hadd irjam le h édességet 2005-óta nem fogyasztok!!! Tényleg milyen lehet a sport szelet ize?? Nagyon imádtam valamikor ezt a csokit!!! Hát az volt rég!!!! 2005-ben végzett pajzsmirigy operációm után én már felkészültem h az élet nekem nem lesz már egy HABOSTORTA!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Jaskó valaki elővette a kérdésedet,illetve a beszámolódat,ismételten elolvastam és csak csodálni tudlak,nagyon örülök hogy megosztod a tapasztalataidat az oldalon,mert sok hasznos információ van.

Sára Biró answered 12 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1788/

Marika answered 12 év ago

Zsuzsika !!!Nem kell ám elkeseredni , nagyon sok ember él akinek volt pajzsmirigy műtétje . Nekem 1970-benvolt a műtétem . nem altatásban hanem helyi érzéstelenítéssel , és műtét közben a főorvos úr beszélgetett velem , azért , hogy a hangszálaimat nehogy megsértse . Két darab tyúktojás nagyságú izomgöböt távolítottak el , szerencsére jóindulatú volt . Nagyon sok problémát okozott nekem is azóta van magas vérnyomásom és közel egy évig éltem 120- as pulzusszámmal . Íme még mindig itt vagyok 15 éve cukorbetegként és sokkal jobban érzem magam amióta inzulinos vagyok , mint korábban fiatalon !!!!

jaskó answered 12 év ago

Boldog vagyok és ez szó szerint értendő, MERT  ezen a héten kedden, (01. 10.) Ismmét voltam kontroll vizsgálaton a szegedi klinikán és hasonlóan jó eredményt kaptam. Annyira jó állapotba került a szemem, hoigy rendesen csak kb egy év múlva kell visszamennem. Természetesen, ha gond van, illetve, ha oktatásról lesz szó, akkor megyek magamtól, vagy hívásra. Azért nem bízom el magam és vigyázok. A humán inzulinok elvételétől és annak következményeitől viszont rettenetesen tartok. Remélem a józan ész felülkerekedik néhány béna elme vizionálásán!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

  Marika nem tudtam,hogy Neked is volt pajzsmirigy műtéted!
Jaskó gratulálok a jó eredményhez,mert ebben Neked nagy szereped volt. Azért csodálatos,hogy van ilyen is!! Mit mondott a Tanárnő?  Köszönjük,hogy mindezt megosztod velünk,hogy lám ilyen is van!
Jaskó és Mindenki csak a félreértés elkerülése végett írom,hogy az ultragyors analógokról van szó (ami tudom a Te ,a Marika, a Katik kezelési módja ),humán inzulint lehet írni! Na,de azért reméljük valami enyhítés csak lesz ezzel kapcsolatosan,ugyanúgy mint a gyógyszer felírást illetően. Korábban "úgy értelmezték",hogy csak egy havi gyógyszer mennyiséget lehet felírni,most már többet.
Egy másik városban lakó kolléganőm hívott fel  és épp erről a témáról beszélgettünk,szóval mindenki tart a jogszabálytó,de azt is elmondta,hogy a mai betegeik mind 10 feletti HgbA1C-vel voltak! Ilyent humán inzulin  kezelés mellett is el lehet érni.
Sajnos ma én is hasonlókat tapasztaltam 5 analóg inzulinos cukorbeteg közül egynek volt a vércukornaplója vezetve! Ráadásul az egyik foglalkozása sofőr,de az aktuális vércukra tényleg 7,1 volt.
Szóval ilyen is van.
Vagyis nem lenne  azokat a betegeket"büntetni"akik mindent megtesznek azért,hogy egészségesen , szövődménymentesen éljenek,mert mindig nem lehet a 7 alatti HgbA1C-t produkálni, a sok hypo  szintén  káros. Nemde? !

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=460