Nem kérdés, csak egy beszámoló

KérdésekNem kérdés, csak egy beszámoló
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy soha semmit nem szabad feladni!!!

35 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Jaskó! Nagyon köszönöm ezt a részletes beszámolót. Hihetetlen,hogy 469 alkalommal legyen bevérzés. Ez tényleg csoda. Nagyon jó,hogy említetted a neveket hátha valakinek szüksége lehet.
Biztos soha nem szabad feladni.  Gratulálok az elért eredményhez!

jaskó answered 13 év ago

Katalin!
Szerencsésebb lett volna, ha nem jutottam volna el idáig, de fegyelmezetlen voltam és megtörtént a baj.  Azután észhez tértem és tettem a dolgom. Igaz ilyenkor az ember csak rohan az események után, de  ma már azt mondom megérte megváltozni. Nem tudtam és nem akartam elfogadni az állapotomat. Hát meg is lett az eredménye. A váltás viszont talán még időben történt. Erre biztatnék minden betegtársamat.

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Jaskó !

Megemelem előtted a nemlétező kalapomat is. Minden elismerésem a tiéd és nem csak azért, hogy midezt megtetted, hanem mások előtt felvállalva el is mondod. Ezzel mintegy példát mutatva előre kínálsz megoldást és adsz bíztatást másoknak olyan problémákra amit TE már megoldottál és jól műlödik. Ezzel mintegy előre felkészülve nem fog senkit váratlanul érni a hasonló probléma, hisz írásaidat olvasva ott a megoldás is. Részemről mégegyszer köszönöm és teljes elismerésem a TIÉD !

jaskó answered 13 év ago

Köszönöm a "kalapemelést" Tóni! Azt azért még szeretném leírni, hogy ezzel a bejegyzésemmel nem szeretnék senkiben hiú ábrándot, vagy reményt kelteni, mert tényleg sok félék vagyunk. Mindenki szervezete más és más. Csak az "alapokban" hasonlítunk. Sajnos nem mindenkinek sikerül, bárhogy is szeretné. Amikor nálam  bejött a baj két úttal számoltam: 1. a teljes vakság. Nehéz volt, de azt is elfogadtam, égpedig olyan szinten, hogy a mikor felújítottuk a házunkat, a teljes belső "menetvonalat" egyenes vonalúra és akadálymentesre terveztük. Számítok ugyanis más, esetlegesen bekövetkezhető godra is. 2. megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy ezek a gondok ne következzenek be. Miután lelkileg elfogadtam az első lehetőséget , az már később nem jelentkezett lelki teherként, vagy akár a rettegés szintjén és a felszabaduló energiáim a második lehetőség elérésére fordíthattam. Szerencsém is volt, mert nagyon jó orvosokhoz kerültem, nagyon sok biztatást és támogatást kaptam, kapok a családomtól és a baráti körömtől. Igaz sokan csodabogárnak tartanak a dolgaim miatt, de látvány az eredményeket, elfogadták és  néhányan követik is

Sára Biró answered 13 év ago

 Bocsánat a betű elütésért természetesen a retinopathia kialakulásában a géneknek is fontos szerepük van(véneket írtam(-:  )

Sára Biró answered 13 év ago

 Erzsi Török" gratulálok az úrnak a kitartásához és terjessze,hogy érdemes megéri sok embernek tud erőt adni"

Ati42 answered 13 év ago

Jaskó nagyon jó,hogy ilyen részletesen beszámolsz nekünk. Én szinte erről az oldalról tanultam és tanulom a cukorbetegség fortélyait. Hihetetlen,hogy egy ember ennyi megpróbáltatás után is segítsen másoknak. Gratulálok a kitartásnak!

jaskó answered 13 év ago

Köszönöm,Ati! Amikor ilyen megszólításookal találkozom, mindig újra és újra megerősödik bennem  a hit, hogy érdemes segíteni másoknak. Van viszont egy nagyon fontos dolog. Aki nem hajlandó a segítséget, jó tanácsot elfogadni, bezárkózik a maga mikrovilágába, az a végén egyedül marad és  a végén hiába sír, azon nem lehet segíteni! Természetesen az általam leírtak sem csoda dolgok, nem csodaszerek. Ezek csak nálam bevált próbálkozások, de ha nálam, nekem sikerült, miért ne sikerülne másoknak is. Tulajdonképpen ezért tettem ezt a bejegyzést is. Egy élethosszig tartó krónikus betegség esetén, ilyen a cukorbetegség is nagyon fontos az orvos-beteg kapcsolat. A feltétlen bizalom mindkét irányba. Nem szerencsés, ha a beteg kézzel lábbal tiltakozik egy kezelési mód, pl inzulin ellen, de az sem helyes, ha az orvosa csak egy megoldandó feladatnak tekinti a betegét. Ez abszolút tévútra vezet. Meg kell tanulnunk önmagunkat. A mi kezelésünk olyan, hogy a legkisebb hibát is egy-két órán belül észre vesszük, mert a szervezetünk jelez. Ezeket a jeleket kell megtapasztalni, felismerni, értékelni és a legközelebb az elkövetett hibákat elkerülni. ne gondolja senki, hogy én egy csodapók vagyok, aki mindig és mindenkor, minden szabályt betart. Nem, én sem vagyok ilyen, de ismerem a saját korlátaimat és nem feszegetem azokat. Lehet, sőt néha kell is egy kicsit bűnözni, hiszen emberből vagyunk és néha jól is esik. De az emberi hülyeségnek is van határa. Pont az utolsó szemészeti vizsgálaton beszélgettem egy kontrollra váró betegtársammal, aki 20 éve cukros és egy ismerőse tanácsára naponta két zacskó c vitaminos szöllőcukrot evett meg, mert állítólag az jó az üvegtesti bevérzések ellen. Na erre varrjon gombot valaki. Sírva jött ki a rendelőből, mert a lézerkezelés már nem hoz eredményt nála. Könyörgöm, mit tett az elmúlt 20 év alatt a saját érdekében, önmagáért. Hát ezért is jó ez az oldal, mert tényleg nagyon sok hasznos információt kapunk egymástól, olyanokat, amilyet az aki nem élte át nem tud ajánlani.

Sára Biró answered 13 év ago

Jjaskó teljes mértéknem egyetértek Veled szerintem mindenben,vagyis nem tudok vitatkozni,mert mindent úgy írsz le ahogy én gondolom. Ismétlem magam,de tényleg egy másik cukorbetegtől jobban elfogadja a beteg a "tanácsot". Természetesen az nem jó,ha a téves információk keringnek. Pl. Egyik beteg rendszeresen a comb belső oldalába adta az inzulin injekciót. Kérdem ezt kitől tanulta,erre elmeséli hogy kb 10 éve amikor kórházban feküdt a szomszéd betegtársa így adta. Na ilyen is van…
Jaskó nagyon örülök,hogy itt az oldalon megosztod a tapasztalatodat:-)

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Nagyon tanulságos dolgok. Nem is gondolná az ember,hogy milyen szövődmények tudnak kialakulni. Gratulálok a kitartáshoz és ahhoz,hogy megosztod velünk a tapasztalatot.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Jaskó!
Csak gratulálni tudok, és csatlakozni az előttem szólókhoz, mind a kitartásáért, mind pedig azért, hogy a hibáját fel tudta vállalni. Köszönjük a sok segítséget, amit a társainak ad. 🙂