Ne csak a cukorbetegség tünetét keressük, hanem azt, hogy hogyan lehet megelőzni!

KérdésekNe csak a cukorbetegség tünetét keressük, hanem azt, hogy hogyan lehet megelőzni!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Miért várunk a cukorbetegség tüneteire? 
Egy picit áttekintve az oldalt megállapítottam,hogy a legtöbben a cukorbetegség tünetei kérdéskört olvasták el. Tudjátok több mint 11.000 megtekintés van az egyik ilyen kérdésnél.
Nézzétek:
 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/569/

6 Válasz
Best Answer
Édes szívem answered 12 év ago

 A 2-es típusú cukorbetegséggel az a baj, hogy amikor tünetei vannak, akkor már kicsit késő. Főleg, hogy az első tünet lehet rögtön a szívinfarktus is. Sajnos gyerekkorban úgy szocializálódunk, hogy egy betegségnek tünetei vannak, és meggyógyul. Felnőttkorban ez sokszor pont fordítva van, nincsenek tünetei (csak már amikor késő), és ha kialakult, akkor már nem gyógyul meg, legfeljebb karban tartható. A megelőzéssel az a baj, hogy az nem egy könnyen érzékelhető valami, hogy valami nem fog kialakulni, ami eddig sem volt. Ezért  a megelőzésben érdemes lenne a megfelelő életmód rövidebb távú, érzékelhető előnyeire koncentrálni (erőnlét, küllem, ilyesmi, kinek mi).

Sára Biró answered 12 év ago

 Egy mai eset "friss" cukorbeteg jelen vércukor érték 18 mmol/l , viszont vizsgálat közben kiderül,hogy már legalább lét évvel korábban 8 feletti éhomi vércukor értékei voltak a betegnek. És mi történt mostanáig? nem volt panasz , így hát semmi(:- 

Sára Biró answered 11 év ago

Szerintetek foglalkozunk eleget a megelőzéssel?

Marika answered 11 év ago

Nem foglalkozunk eleget , de nem csak a betegek hibája . Pl most , hogy mentőt kellett hívni a kollégámhoz a mentőben sincs vércukor mérő , és nagyon megdicsértek , hogy azonnal amikor rosszul lett vércukrot és vérnyomást mértem . Nagyon sok olyan háztartás van ahol mindenféle "kütyü" megtalálható, de ami fontos a vércukor és vérnyomásmérő az nincs !!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Marika egy mentőben nincs vércukormérő???

Marika answered 11 év ago

Ezeknek , nem volt én nem ismerem szerencsére , hogy mennyire felszereltek a mentősök .