NAPON FELEJTETT INZULINT BELEHET ADNI?

KérdésekNAPON FELEJTETT INZULINT BELEHET ADNI?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Attól tenném függővé, hogy mennyi ideig volt a napon az inzulin. Ebben a hőségben, csak akkor adnám
be, ha maximum 15 percig volt a tűző napon !nem tudom le volt e takarva/nálunk most a szoba hőmérséklet is 28 fok. Itt sem lehet egész nap tartani.Amennyiben a napon fel forrósult nem adnám be.
Akkor jön a következő kérdés, épp csak az az egy patron van nála, akkor mit csinál? Esetleg be adja és sűrűbben ellenőrzi a cukrát.

Sára Biró answered 13 év ago

 Katinak igaza van 25 foknál magasabb hőmérsékleten nem szabad az inzulint tartani,mert hatástalanná válhat. Nem tudom mennyi van a tartályban,de érdemes kicserélni.A leghűvösebb helyen kell tárolni ilyen melegben az inzulint.
Kati felvetése igaz? Ha valahova megyünk vigyünk plusz inzulint,de ilyenkor nyáron javasolnám a hűtőtáskát,vagy egy kis termoszt és abba beleállítani az inzulinbeadó tollat.
Krisztike nem lehet,hogy az ismerősöd az inzulint nem megfelelően tárolja és azért magasak a vércukor értékei?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SZIA HÁT EZ A ESET SZOMBATON TÖRTÉNT  3 ORÁN KERESZTÜL KINT HAGYTA A TÁSKÁJÁT A TÜZÖ NAPON ÉN VETTEM ÉSZRE PERSZE NEM CSERÉLT PATRONT AHOGY KÉRTEM. BE IS ADTA MAGÁNAK. AZ AMPULÁKAT AMIT NEM HASZNÁL HÜTÖBEN TÁROLJA. LEG FÖBB GOND A DIÉTA LÁTOM.

Sára Biró answered 13 év ago

 A nagy melegben hamar tönkre megy az inzulin,vigyázni kell itt már az oldalon több rutinos inzulinos beteg is írt erről.

jaskó answered 13 év ago

Nem szabad kísérletezni a beadással, cserélni kell. Én pont ezért kerültem tegnap a sügősségire. Egy másik kérdésre válaszolva már írtam erről. én a kocsiban felejtettem a készletemet és nem tudtam árnyékba parkolni. szerintem ennyi elég volt. Először a hidegfrontra gondoltam, de amint cseréltem azonnal jobb eredményeim lettek. Előtte pedig én is az egeket ostromoltam pár napon keresztül. Jó tanulság volt, de megjegyeztem. Én a horgászboltban vettem egy a csalik tárolására alkalmas mini hűtőtáskát, abban szoktam tárolni ilyenkor a gyógyszereimet, de most lusta voltam magammal vinni és meg is lett a böjtje. Szóval VIGYÁZZATOK és ügyeljetek a helyes tárolásra!

hajni answered 13 év ago

én hűtőbe tartom ha otthon vagyok, de ha el mentem akkor viszont táskába igaz velem úgy tanították hogy hűtőbe kell tárolni, de most keresek valami megoldást ha otthonról elmegyek akkor jég akut vagy hasonlót viszek magammal köszönöm a tanácsot ! értékeim jók voltak ez idáig!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Hajni! Örülök,hogy jók a vércukor értékeid.Sajnos most nyáron elég sok betegnél tapasztaltuk,hogy a melegben 10-15 perces napon tartott inzulin hatástalanná vált. Kicseréltük másik hűtőben tárolt ampullára és a vércukor értékek jók lettek!