Napkitörés. Észleltetek valami furcsát?

KérdésekNapkitörés. Észleltetek valami furcsát?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

A héten második alkalommal volt erőteljes, igen intenzív napkitörés. Ti nem észleltetek valami furcsát. nekem tegnap óta teljesen begorombult a cukrom. Folyamatosan a hypo határon járok Reggel hypo-val ébredtem. Reggeli elkőtt mindössze 1 E Novo rapidot adtam és délig két alkalommal volt igen alacsony vércukorértékem. Mindezt annak ellenére, hogy a megszokott CH mennyiséget, illetve kényszerbál, később még ráadást  is fogyasztottam. A fizikai terhelésem nem volt több az átlagosnál.

11 Válasz
Best Answer
Marika answered 12 év ago

Igen én is éreztem tüneteket és alacsony vércukor értékeket mértem és kellett is korrigálni az inzulin adagomon . Sokan nem hisznek ezekben a dolgokban , pedig van hatása a "beteg" emberek szervezetét jobban megviselik ezek a természeti jelenségek !!!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Majd szétrobban ma a fejem,tegnap filigrán voltam összadolgoztam sok mindent,ma rettentő fejfájással kinlódom:-(( Cukrom nem tudom mennyi,de alacsony lehet mert nem igazán ettem!!

katalin answered 12 év ago

Hát bevallom én most ugy köhögök hogy mást nem érzek.

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó elcsodálkozom,hogy te hogy tudsz 1-2 egység NovoRapidot adni?! Hihetetlen,hogy sok beteg milyen nagy adag inzulinon van (bocs tudom itt nem ez a téma!).
Volt egy nő ( 1.tip.) akinél  majdnem hypo volt a rendelőben,de szerencsére megérezte. Persze csak 1-2 kockacukor volt nála, más semmi  ( hiába ami az emberben valamikor rosszul rögzül az marad!!).

jaskó answered 12 év ago

Igazad van Marika. Tényleg sokan nem hisznek ezekben a dolgokban, de ezért van a diabetesz napló és a piros filc. Ezeket meg szoktam jelölni és  gyakorlati tapasztalat azt bizonyítja, hogy tényleg fokozottabban reagálunk az ilyen eseményekre.

jaskó answered 12 év ago

Sárika! A bátyám szintén cukorbeteg és inzulinos. Ő is hihetetlen mennyiségű inzulint adott, de nem ment vele semmire. Gyimesi főorvos úr döntése alapján lefelezték az adagokat és azóta sokkal jobban van. Talán igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. De ezt is csak egyénre szabva szabad csinálni és orvosi kontroll mellett.

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó  érdekes amit leírtál. Milyen arányban kap bázist és gyorsat a bátyád?

jaskó answered 12 év ago

Most pontosan nem tudom, de megkérdezem tőle. Az biztos, hogy a HBA1c értéke is sokkal jobb lett. Ha jól emlékszem, még a fele mennyiséget is tovább csökkentették.

Sára Biró answered 12 év ago

Megköszönném,ha megkérdeznéd:-) Ő is ennyire betartja az étkezés,mozgást stb.

jaskó answered 12 év ago

A kajára vigyáz, de a mozgással már nehezebb dolga van. Egyébként 14 évvel idősebb nálam.