Most lehet télre gyógynövényeket gyűjteni .Tudjátok ??

KérdésekMost lehet télre gyógynövényeket gyűjteni .Tudjátok ??
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Már szépen virágoznak a gyógynövények a közönséges cickafark , kamilla ragadós galaj és még sorolhatnám ….

4 Válasz
Marika answered 12 év ago

A kerti körömvirág nagyon jó szolgálatot tesz a cukorbetegek életében . Gyulladáscsökkentő hatása miatt . Az ínygyulladás torok gargalizálására nagyon jó hatású . Nálunk a kertben volt egy nagy terület amit beültettem körömvirág palántával , már a ritka szövésű kis zsákomban pihen és a télen nem kell a fitotékában megvásárolni . A kasvirág ami nagyon szép dekoratív növény már nyílik a virágoskertben , szintén gyógynövény a virága a levele egyaránt felhasználható az immunrendszert erősíti .

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Marika köszönjük,hogy felhívtad a figyelmet:-) Ti is gyűjtötök gyógynövényt?
Nekem hársvirágom van,meg a marosfői gyógyteáim:-))

Sára Biró answered 10 év ago

Mi most gyűjtöttünk hársvirágot.
 Hogyan gyűjtsük a hársvirágot?
A virágokat a murvalevelekkel együtt szedjük, száraz, napos időben, a virágnyílás kezdetén. Ne gyűjtsünk forgalmas utak mellől vagy ipartelepek környékén. Szárítás előtt a növény más részeit (leveleket, hajtást) válogassuk ki, majd 6-8 cm vastagon terítve, huzatos, árnyékos helyen, gyakori forgatással szárítsuk ki. Csak a teljesen száraz virágdrogot tegyük el télire kartondobozba, textilzsákba vagy üvegbe; a fém tárolóedényeket kerüljük.Kedvező tulajdonságai ellenére a hárs túlzott fogyasztása problémát is okozhat (felborítja hőháztartásunkat, szívdobogást idézhet elő), ezért mindenképp más teákkal felváltva fogyasszukForrás: Gyógynövények edenkert.hu

Mária Vidák answered 10 év ago

Nagyon sok citromfű és menta van most a kertemben amiből érdemes télre begyűjteni , de én zölden is nagyon szeretem . Van a koleszterin szintet csökkentő kövér porcsin a hűtő fagyasztójában lehet belőle télre bementeni , mert a növényeknek nincs mellékhatása . A ragadós galaj hasmenés ellen jó és szinte minden kert kerítése mellett megtalálható . Virágzik a levendula érdemes kis csokrokat összekötve megszárítani , jó a szekrények illatosítására a molyok ellen és tea formájában nyugtató hatású.