Mitől magas a koleszterin?

KérdésekMitől magas a koleszterin?
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év

a fiam 32 éve és triplája a koleszterin szintje  igaz pulyka húst halfilét eszik mivel lehet csökkenteni

6 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A vér koleszterin-szintje részben a táplálkozástól függ. Koleszterinben gazdag ételek a zsíros húsok, tojás, stb..,részben a májból kerül kibocsájtásra. Létezik egy öröklődő koleszterin-anyagcsere betegség (öröklött hiperkoleszterinémia), mely nagyon magas LDL-koleszterinszinttel jár.
A koleszterin lerakódva az erek falában annak rugalmasságát csökkenti, és elősegíti az érelmeszesedés kialakulását. Kétféle koleszterint különítünk el laborvizsgálatok alapján: a HDL-koleszterin, az ún. "jó" koleszterin,azaz védő koleszterin és  az LDL-koleszterin a "rossz" koleszterin. A magas LDL-koleszterin és alacsony HDL-koleszterin az érelmeszesedés, illetve az annak következtében kialakuló betegségek szívinfarktus, stroke okozója lehet. 
A magas koleszterint-szintet koleszterin-szegény táplálkozással és a koleszterin felszívódását vagy termelését gátló gyógyszerekkel lehet csökkenteni!

Horváth Anita answered 13 év ago

Koleszterin szint csökkenthető ha csökkentjük a telített zsírsavak bevitelét,mely az főként az állati zsiradékokban található.Ugyancsak jó ha növeljül az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak bevitelét,melyek a növényi olajokban főleg a repce-szója-kukorica-olíva olajban található.Ételkészítéshez használjuk fel(nem meginni),figyelve rá hogy az olajok kalóriatartalma nagyon magas.Ugyancsak emeli a HDL(jó koleszterin szintjét) ha hetente legalább kétszer fogyasztunk tengeri halat,édesvizi halak közül a busát,mivel ezek a húsok omega 3 zsírsavakat tartalmaznak(olajos halkonzerv nem megfelelő erre a célra).Sok zöldség és gyümölcs is kedvező hatású a magas rosttartalom miatt,ugyanis a rostok a belekben megkötik a koleszterint,így az ürül a szervezetből a széklettel.

etelka1964 answered 13 év ago

 A természetes halolaj kapszula nagyon jó Omega 3-at tartalmaz. Kipróbálhatná a fiad.Ez nem gyógyszer,de jótékonyan hat az erekre. 

Tri-Ton answered 13 év ago

 Szia Nika !
Ami nekem bevállt és a dupla koleszterint, meg a 20-szoros trigliceridet 1 hét alatt a gyógyszerekkel összedolgozva szinte a normál értékre levitte és a tartja, azok a következők.  1., lencsíra olaj ( 3×1 kávésk.) 2., zöldtea kapszula (3×1) 3., Bánó-féle ,, fokhagyma+galagonya+fagyöngy drazsé ( 3×1) 
Mi van az izületi fájdalmaiddal ???      Üdv.: Tri-Ton

nika0422 answered 13 év ago
nika0422 answered 13 év ago

Szia Tri-ton
 algóflex szedtem az kimondottan ízületre való de nagyon jó volt sajnos amit te ajánlottál nem kaptunk mert hétvége volt két napig szenvedtem és mikor kezdtem szedni harmadnapra már enyhült a fájdalmam most nagyon jó de megyün patika vagy drogéria felé keresni fogom és ki próbálom  nagyon szépen köszönöm az érdeklődés .
üdv: Hajni