Mitől fáj a térdem?

KérdésekMitől fáj a térdem?
Géza Horváth kérdezte ennyi ideje: 13 év

Cukorbeteg vagyok.Elhatároztam hogy fogyok pár kilót,odafigyeltem az étkezésre és sokkaltöbbet mozogtam mint azelött.Működött a dolog ,hat kilót fogytam és a vércukor értékeim is jelentősen javultak de kb.egy hete annyira megfájdult a térdem hogy alig tudok ráállni és ha megteszem iszonyúan fáj. Mi lehet a bajom és kihez fordulhatnék segítségért mert se a fájdalomcsillapító se a kenőcs nem használ?

8 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Géza ! Gratulálok a jó vércukorértékekhez és a fogyáshoz.
Lehet megterhelő volt a gyaloglás,a mozgást is csak fokozatosan lehet végezni. Cukorbetegeknél gyakran  van Baker cysta ez is tud ilyen panaszt csinálni. Ha a háziorvos dolgozik  neki kellene megmutatni,ő adna beutalót  a röntgenbe,vagy ha úgy ítéli meg mozgásszervi szakrendelésre . Meglehet próbálni  esetleg a traumatológiát ,oda nem kell beutaló,megnézik nincs-e valamilyen sérülés.
Vigyázni kell a fájdalomcsillapítókkal,(úgy emlékszem Syncumar is megy),meg a diclophenac kenőcsökkel. Állott vizes borogatást,esetleg egy kis jégzselével a jegelést meg lehet próbálni addig is.

Sára Biró answered 13 év ago

 Hogy van a térde Géza? Változott a fájdalom?

Szilvia Vass answered 13 év ago

Tisztelt Géza!

Kérdésem lenne,hogy mindkét térde fáj?Duzzanat,pirosság van-e?A térd elülső vagy hátulsó része fáj?Nem részletezte,ezért kíváncsi lennék.Köszvény is lehetséges;ízületi kopás is,mely ugyan nem hirtelen,hanem fokozatosan alakul ki,csak mivel most terhelte jobban esetleg ezért fájhat annyira;bursitis(térdizület nyáktömlőjének a gyulladása) is lehet.Kicsit konkretizálja a fájdalom jellegét.Ha nem javul,mindenképp forduljon orvoshoz,semmiképp ne szedjen recept nélkül kapható fájdalomcsillapítókat,az Ön által szedett állandó gyógyszereket figyelembe kell venni!

Üdv:Szilvi

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Nekem 6-éve izületi fájdalmak vannak a térdeimben ez családi örökség ,édesanyám izületes beteg is volt, de neki sajnos még a kezeit is megtámadta nekem hála isten a térdeimen kivül mást nem!! Pár éve az MR-vizsgálat kimutatott a jobb térdemben egy cisztát de elvagyok vele,időjárás változásnál rettentően fájnak a térdeim,habár a hideg idő az nem jó az izületes betegeknek!!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Előfordulhat e- hog a nagy melegre is fájdalommal reagál a térdizület??

Katalin Nagy answered 13 év ago

Ha valakinek túlsúlya van idővel a térd ízületei is megfájdulhatnak,vagy bármelyik ízület. Időjárás változás, a frontok szintén előidézhetik az ízületi fájdalmat.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Katalin !! Mai világban talán minden 5. ember túlsúlyal küzködik ,pedig mindenhol az egészséges életmódot hirdetik,ezek közül az emberek közül nem hinném h mindenik cukorbeteg!! Van aki életében töbxör sikeresen lefogy de sajna utánna visszaszedi a kg,nagyon nehéz fogyókúrázni ,és mégnehezebb megtartani fogyásnál elért súlyt!! Nekem van egy nagyon aranyos kis hölgy ismerősöm SORONI,ő mesélte (ugye ő is elég dagi) h nálánal 2x nagyobb fenekü Dr- nő ösztönözte fogyásra ,!a hölgy nem cukorbeteg) !! Távol álljon tőlem h ezzel bármely orvost is bántani akarnék!!! De történt ilyen is!!! 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Bocsánat!! SOPRONI!!(helyesen)