Mit tesztek az egészségetek érdekében,hogy ne alakuljanak ki a szövődmények?

KérdésekMit tesztek az egészségetek érdekében,hogy ne alakuljanak ki a szövődmények?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Én megváltoztattam eddigi életmódom,kerékpározom,gyalogolok,étrendben  kalória szegény étrendet eszem!

5 Válasz
Mária Balázs answered 13 év ago

 Próbálom megváltoztatni az életmódom,de ami évek során berögzül az emberben nagyon nehéz megváltoztatni.Elég keveset mozgok,de igyekszem sétálni!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Próbálok egészségesen étkezni és mozogni! Ez utóbbit sajnos mindig félbehagyom,aztán jön az elhatározás és ismét folytatom! A napi séta azért mindig megvan és ennek érzem is a kedvező hatását!  Mindenkinek nagyon fontos a mozgás,de egy cukorbetegnek akinek testsúlyfeleslege is van elengedhetetlen,mert ezzel lehet a szövődményeket késleltetni!

Ati42 answered 13 év ago

 Nagyon nehéz a berögződött régi szokásoktól megszabadulni: Értem ezen az esti késői evést, a kevés mozgást! Aki dohányzik a cigaretta elhagyását! De mégis fontos, és addig kell ameddig nincsenek visszafordíthatatlan szövődmények!
Minden cukorbeteg és elhízott ember,vagy magas vérnyomásos jobb ha mielőbb elkezd leadni a súlyából! Én 1-2 kg fogyásnak már örülök! Én többet próbálok mozogni,mert enni azért szeretek!

Tri-Ton answered 13 év ago

Gondolom azon kevesek közé tartozom akik a rosszban is mindig keresik és meg is találják a jót. Abszolút nem éreztem betegnek magam, mikor kiderült a cukor problémám, pedig extrém értékeim voltak. Cukor és koleszterin dupla, triglicerid hússzoros. Ennek ellenére makk egészségesnek gondoltam és éreztem magam, nehézséget és akadályt nem ismertem. ( bár most sem ) Abszolút nem örülök az eredményeimnek, de az a tudat, hogy időben, még a szövődmények előtt kiderült a problémám a kötelező szomorúság mellett némi örömmel is eltölt, hogy megúsztam. Első egy hétben ugyan egy szenvedés volt az életem, de a 32-es triglicerid értéket 1 hét alatt 3,8-ra nyomtam le. Nem sok kell hozzá, de elhatározás az 200 % szükséges.  1., higyj önmagadban, légy ura a szervezetednek. 2., ne azért tedd, ( ne tedd ) mert az orvos mondta TE MAGAD AKARD !  3., A betegséged miatt ne érezd kissebnek, kevesebbnek magad 4., Ne keress szervezet sorvasztó fogyókúrát, hanem mozgással, sporttal dolgozd át a felesleges zsírt és cukrot izommá. Ha ezt átgondolod és elfogadod nem hiszem, hogy tartani kellene a szövődményektől, hisz a jó értékek mellett nincs mitől kialakulnia a szövődményeknek. Ha nem hiszed nézd meg újra a kezdő értékeimet, ezzel alapból kórházban lett volna a helyem, de még betegállományban sem voltam.     HIDD, AKARD és TEDD !

Sára Biró answered 13 év ago

 Teljes mértékben egyetértek a fenti hozzászólással! Senkit nem lehet meggyógyítani,ha nem akarja és mástól,illetve csodaszerektől,divatos fogyókúráktól..és sorolhatnám senki ne  várjon csodát! 
Nagyon fontos lenne minél többet beszélni az egészséges életmódról és felhívni embertársaink figyelmét a helyes (itt nem a drága megfizethetetlen diabetikus termékekre gondolok)táplálkozásra, a rendszeres szűrésre-évente legalább egy alkalommal mindenki keresse fel a háziorvosát menjen el laborba,időnként méresse meg a vérnyomását,mert ez csupán 1-2 nap az évből! Ha netán kiderül,hogy valamilyen betegségünk van ne szégyelljük szakembertől megkérdezni mit tehetünk az egészségünk érdekében!