Mit tegyünk ha diéta és elegendő mozgás mellet nem fogyunk?

KérdésekMit tegyünk ha diéta és elegendő mozgás mellet nem fogyunk?
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Ha van több gyógyxer amit szedünk pl( szteroidok  stb ) meg kell azt is nézetn az   orvossal mert a gyógyxerek is nagyon sok esetben rásegitenek a hizásra és hiába a fogyókura és a mozgás!!:-(

Sára Biró answered 13 év ago

Kezdetben könnyen megy,de egy idő után megáll a fogyás. Érdemes megvizsgálni és naplót vezetni ,hogy mennyi szénhidrátot és kalóriát fogyasztottunk el,mozogtunk-e eleget,érdemes leírni a naplóba,mert érdekes nem számított dolgokra derülhet fény. Pl. a nasit nem írjuk be stb.

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Itt a tavasz és sokat mozogjunk,hogy ne hízzunk el. Csodálatos iparág kezd kifejlődni az elhízott emberekre. Nagyobb ruha, nincs szél akkora amibe beleüljön stb… Természetesen a gyógyszeriparnak is kedvez,mert sok az ebből következő betegség cukorbetegség,infarktus,vérnyomás !
Hát figyeljünk oda ,ne hagyjuk,hogy "ránk építsék az üzletet"! Mi a véleményetek?

Horváth Anita answered 13 év ago

Fogyás akkor következik be,ha kevesebb az energiabevitel,mint az energiaszükséglet.Tehát,hogy fogyjunk először is szükség van az energiaszükségletünk,valamint a fogyáshoz szükséges energia kiszámításához.Ha ezt tudjuk,akkor jöhet a számolgatás.Ha így sem működik a fogyás,akkor viszont dietetikushoz kell fordulni.Oka lehet még a pajzsmirigy alulműködése vagy a mellékvesekéreg túlműködése.

sarok answered 13 év ago

 Hozzá szeretnék szolni az elhizáshoz.1968-ban 48kg-mal mentem férjhez 16 évesen.A családban 5 gyerek és az anyám volt.Édesapám  meghalt még gyerekkoromban.Soha nem azt és annyit ettünk mint amit kellett volna!Nekem akkor fogalmam sem volt az elhizásról.Amikor saját magam és a férjemröl kellett gondoskodni már nem volt ilyen ,hogy nem eszünk mert nincs mit!Ketten alkottunk egy családot és 18 évesen megszültem elsö gyermekem.Terhességem alatt hiztam 40 kilot ami a mai napig is rajatm van.Szülés után a férjrem bevitték katonának,megint a nagy szegénység következett.Mégsem fogytam le!4 év mulva született egy fiam,ez a terhesség alatt hiztam  5 kilot abból 3,80 volt a gyerek.Állandó problémám a mai napig is a sulyfelesleg és a fogyokura!Figyelek mit eszek,mit iszok számolom a kaloriát szénhidrátot mert cukorbeteg vagyok 10 éve.Naplot vezetek erröl!Semmi nem indokolja,hogy ne fogyjak.Többször is probalkoztam különbféle fogyokurákat eredménytelenül.Most is készülök a korházba fogyokurázni hátha összejön,mert muszály lenne.Állitólag jönn olyan törvény aki nem tud lefogyni az nem tartja be az orvosi utasitásokat.A TV-ben hallottam magasvérnyomás,magascukor,magaskoleszterin estén nem fog támogatást kapni a gyogyszeres kezeléshez!Nem tudom igaz vagy sem de igazságtalannak tartom egyáltalán az elgondolást is!!! Most ezért vizsgáltatom meg magam miért nem megy a fogyás?Havi 20eFt a gyogyszerem és ha nem kapok támogatást nem is tudom majd megvenni!!!Azt mondják ne idegeskedjen az ember,de ha ilyeneket hall felmegy a cukra és vérnyomása mások miatt.Hát ez az Én vélleményem az elhizásról!Nem biztos hogy tehet rolla az ember a sikertelenségről.

Sára Biró answered 13 év ago

Köszi sarok,hogy ilyen részletesen leírtad a történeted. Valóban nagyon sok embernek gond a testsúlyfelesleg, a 2.tip.cukorbetegek kb 85%-nak van súlyfeleslege. nagyon jó,ha kivizsgálnak,hogy tudd van-e esetleg az elhízásnak más oka. A Pados Főorvos Úr osztályára fekszel be? Nagyon tetszik a napló vezetés,ma már kevés beteg vezet naplót. Van itt egy nagyon kedves ismerős Jaksó aki sokszor említi,hogy megnézi a korábbi naplóját. Ez nagyon jó dolog. 
A cukorbetegségnek sok szövődménye és társbetegsége van,valóban sokba kerülnek a gyógyszerek. Hogy törvénnyel tudják-e szabályozni,hát ezt nehéz elképzelni.
Nem tudom az üzenőfalon olvastad-e,receptre 14.500 forint a diabéteszes cipő. Nagyon fontos,hogy megbízható helyen csináltasd,mint írtad szeretsz kirándulni,mozogni:-)