Mit tegyünk a hőségben?

KérdésekMit tegyünk a hőségben?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Az orvosok azt javasolják, hogy 11 és 18 óra között óvakodjunk a napsütéstől.
Attól függően, hogy mennyi és milyen intenzitású tevékenységet végzünk, igyunk legalább 2-3 liter folyadékot minden nap.
Lehetőleg ne fogyasszunk  alkoholos és a nagyon édes italokat, ezek ugyanis nagyobb folyadékvesztést okoznak. Kerüljük a túlzottan hideg italokat, a nagy melegben ezek hasi görcsöket és fájdalmakat is okozhatnak.
Érdemes csökkenteni a kávéfogyasztást, mert a kávé kalciumot von el a szervezettől.
Kerüljük a nehéz, zsíros és forró ételek fogyasztása is, helyettük alacsonyabb kalóriaértékű termékeket enni (párolt hús,saláták,gyümölcsök), kisebb adagokban és több alkalommal étkezzünk..
Pótoljuk az elvesztett ásványi sókat:mivel kiizzadjuk, a helyes egyensúly érdekében ajánlatos sok friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani.
Nagy melegek idején ajánlatos minél gyakrabban zuhanyozni, testhőmérsékletű vízben.
A nap legmelegebb óráiban kerüljük a nehéz fizikai munkát.
Ajánlatos kerülni a rövid időn belül történő nagy hőmérséklet változásokat például a
forróságból hazaérkezvén azonnal hideg zuhanyt venni veszélyes lehet.
Viseljünk megfelelő öltözetet: javasolt a minél vékonyabb, könnyű, hosszú, fehér vagy világos színű, lehetőleg természetes anyagból készült ruha viselete. Valamilyen fejfedő vagy napernyő használata is segíthet. Nem csak napozáskor, de a mindennapok során is jól jöhetnek a napkrémek,használjunk UV-szűrővel ellátott napszemüveget.
Figyelünk ezekre?

15 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Icukám! Már hiányoltalak,nagyon örülök hogy jól éreztétek magatokat. A meleget bírtad? A  hőségben vércukor értékek?

kontra istvánné answered 12 év ago

Reggel egy kicsit magas, de napközbe jó. Reggel 9,3 de napközbe 5,6 és 6,1 között mozog. sok puszi minden kevásnak.

Zsóka answered 12 év ago

Én reggelente úgy ébredek, hogy csurom víz még a hálóingem is.Sok folyadékot iszom, sokszor még a fejem tetején is áll a víz!!

Erzsok answered 12 év ago

 Szerintem mindenki nehezen viselte a meleget!Én a besötétitett szobában napi 2x langyos zuhanyzás,TV nézés és internetezés volt a tevékenységem.Nem is tudom ,ha dolgozni kéne mit csinálnék? Mindig ausztráliába akartam diszidálni,de szerencsémre nem sikerült.Nem is birom a meleget ez utolag derült ki!Nyugi mert mindent ki kell birni!

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Erzsok gondolom hozzátok is elért már a lehűlés.Igazad van ,mindent ki kell bírni és ha úgy állunk hozza,hogy kibírjuk akkor sokkal könnyebb!