Mit lehet tenni, ha állandóan éhes vagyok?inzulinos cukorbeteg

KérdésekMit lehet tenni, ha állandóan éhes vagyok?inzulinos cukorbeteg
marti kecöl kérdezte ennyi ideje: 12 év
8 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

Kedves  Márti örülök,hogy bejelentkeztél az oldalra,sok szeretettel üdvözöllek:-))
Biztos majd írnak Neked ilyen problémával küzdő inzulinos cukorbetegek.
Ötletként mondanám, ha eszel valamilyen gyümölcsöt (almát, narancsot stb.) akkor egyél vele  5-6 darab bulátát, vagy 2 korpás kekszet. Ezek felszívják a savat és csökkentik az éhségérzetet. Jók a vércukor értékeid? Lehet esetleg,ha sikerül egy kicsivel több mozgást bevezetni és jók a vércukor értékeid esetleg csökkenthető az inzulin adag 1-2 egységgel. 

Gyöngyi answered 12 év ago

Szia!

Én amikor éhes vagyok, és nem ehetek szénhidrátot, akkor megeszek 1 vékony szelet csirkemellsonkát.
Túl sokat nem, hiszen ez is kalória, és attól még ismét éhes leszel pár óra múlva. Én akkor tapasztaltam ilyen éhséget elsősorban, ha emelkedett a vércukor értékem (7-8 feletti). Tehát a vc normalizálása- amennyiben lehet- mindenképp segít.

Farkasinszkiné Kati answered 12 év ago

Szia Márti! Nem tudom mióta vagy cukorbeteg, és milyenek az értékeid, mert ezt nem írtad.
A betegségem kezdeti időszakában -ami már nagyon régen volt- akkor voltam mindig éhes, amikor
magas volt a vércukorértékem. Nem tudom, hogy nálad ez e gond, vagy a sav túltengés is okozhatja.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Szerintem a tablettás cukorbetegek is állandó éhségérzettel kinlódnak,tehát azokra is vonatkozik a kérdés!!Igaz 5x-öri evés az kell, és mivel keveset szabad csak igy is enni,gyötörhet az  éhség!!!!

Sára Biró answered 11 év ago

Figyelmi kell arra,hogy egyszerre ne együnk nagy mennyiséget, megfigyeltétek egy bőséges vasárnapi ebéd után sokkal jobban keressük az édességet, vagy bármint,mint máskor .
Tapasztalat?

katalin answered 11 év ago

 Márti én ha nagyon éhes vagyok a tea a legjobb modszer arra hogy egyek.Eltelit és még egy abonett vagy korpáskeksz is mehet mellé.

Mária Miklós answered 11 év ago

Kezdetben voltam nagyon éhes mindig. Már elmúlt. Ha netán nagyon éhes leszek, akkor én is a teát iszom, ahogy Katalin írta.  Kekszet is eszem mellé.  Minden nap iszom teát -természetesen édesítővel, vagy anélkül-.

Christine answered 11 év ago

Az elején szerintem mindenki éhes, amíg hozzászokik 🙂 Bár nekem még vannak néha-néha éhségrohaim. Az egyik lényeg, hogy figyelj a sok folyadékra, az nem csak jobb eredményeket adhat, hanem sokszor az ember csak szomjas, de nem éhes. Amúgy meg rágcsa: répa, alma, sajt, karalábé, bármi ami nagyon alacsony szénhidrát tartalommal bír.