Mit lehet tenni, ha állandóan éhes vagyok?inzulinos cukorbeteg

KérdésekMit lehet tenni, ha állandóan éhes vagyok?inzulinos cukorbeteg
marti kecöl kérdezte ennyi ideje: 11 év
8 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

Kedves  Márti örülök,hogy bejelentkeztél az oldalra,sok szeretettel üdvözöllek:-))
Biztos majd írnak Neked ilyen problémával küzdő inzulinos cukorbetegek.
Ötletként mondanám, ha eszel valamilyen gyümölcsöt (almát, narancsot stb.) akkor egyél vele  5-6 darab bulátát, vagy 2 korpás kekszet. Ezek felszívják a savat és csökkentik az éhségérzetet. Jók a vércukor értékeid? Lehet esetleg,ha sikerül egy kicsivel több mozgást bevezetni és jók a vércukor értékeid esetleg csökkenthető az inzulin adag 1-2 egységgel. 

Gyöngyi answered 11 év ago

Szia!

Én amikor éhes vagyok, és nem ehetek szénhidrátot, akkor megeszek 1 vékony szelet csirkemellsonkát.
Túl sokat nem, hiszen ez is kalória, és attól még ismét éhes leszel pár óra múlva. Én akkor tapasztaltam ilyen éhséget elsősorban, ha emelkedett a vércukor értékem (7-8 feletti). Tehát a vc normalizálása- amennyiben lehet- mindenképp segít.

Farkasinszkiné Kati answered 11 év ago

Szia Márti! Nem tudom mióta vagy cukorbeteg, és milyenek az értékeid, mert ezt nem írtad.
A betegségem kezdeti időszakában -ami már nagyon régen volt- akkor voltam mindig éhes, amikor
magas volt a vércukorértékem. Nem tudom, hogy nálad ez e gond, vagy a sav túltengés is okozhatja.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Szerintem a tablettás cukorbetegek is állandó éhségérzettel kinlódnak,tehát azokra is vonatkozik a kérdés!!Igaz 5x-öri evés az kell, és mivel keveset szabad csak igy is enni,gyötörhet az  éhség!!!!

Sára Biró answered 9 év ago

Figyelmi kell arra,hogy egyszerre ne együnk nagy mennyiséget, megfigyeltétek egy bőséges vasárnapi ebéd után sokkal jobban keressük az édességet, vagy bármint,mint máskor .
Tapasztalat?

katalin answered 9 év ago

 Márti én ha nagyon éhes vagyok a tea a legjobb modszer arra hogy egyek.Eltelit és még egy abonett vagy korpáskeksz is mehet mellé.

Mária Miklós answered 9 év ago

Kezdetben voltam nagyon éhes mindig. Már elmúlt. Ha netán nagyon éhes leszek, akkor én is a teát iszom, ahogy Katalin írta.  Kekszet is eszem mellé.  Minden nap iszom teát -természetesen édesítővel, vagy anélkül-.

Christine answered 9 év ago

Az elején szerintem mindenki éhes, amíg hozzászokik 🙂 Bár nekem még vannak néha-néha éhségrohaim. Az egyik lényeg, hogy figyelj a sok folyadékra, az nem csak jobb eredményeket adhat, hanem sokszor az ember csak szomjas, de nem éhes. Amúgy meg rágcsa: répa, alma, sajt, karalábé, bármi ami nagyon alacsony szénhidrát tartalommal bír.