Mit egyen vagy tegyen valaki ha kiderül, hogy vérszegény??

KérdésekMit egyen vagy tegyen valaki ha kiderül, hogy vérszegény??
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Horváth Anita answered 13 év ago

A diétás kezeléshez tudnom kellene mi okozza a vérszegénységet.Vashiány,folsav vagy B12 vitamin hiány?A vörösvérsejtek termeléséhez vasra,folsavra,vitaminokra és B12 vitaminra van szükség,ezek elégtelen bevitele esetén vérszegénység alakulhat ki.

Zsóka answered 13 év ago

Szerencsére nem vagyok vérszegény legalábbis tudtommal.Általánosságba kérdeztem. Köszönöm a választ.

Tri-Ton answered 13 év ago

Nem szeretnék senkit ilyesztgetni, de a lisztérzékenység egyik legelső tünete és különös ismertető jele a vérszegénység. ( Nagyon alacsony vas szint ) Célszerű ezt minden esetben az elsők között vizsgálni illetve a betegséget kízárni. 

Kovacs Andras answered 13 év ago

 Én is nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen ételek fogyasztása javasolt, mert a lányomnak volt vas hiányos vérszegénysége.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

NOS ERRÖL AZÉRT TUDOK ÍRNI UGYANIS JELENLEG IS VÉRSZEGÉNY VAGYOK ÉS HETENTE INEKCIORA JÁROK. A folát legnagyobb mennyiségben a májban, élesztőben, zöldségekben ésfőzelékfélékben (spenót, sóska, kelkáposzta, kelbimbó, fejes saláta,sütőtök, cékla, paradicsom), szárazhüvelyesekben, búzacsírában,szójababban, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukban, olajosmagvakban, diófélékben, banánban, narancsban, sárgadinnyében található.A folát érzékeny a hőre, sütés, főzés, hosszas melegen tartás miatt30-90 százaléka elpusztulhat. Az állati eredetű táplálékokbanfellelhető B12-vitamin hiánya ritka, ám ha sokáig fennáll aszervezetben, súlyos folyamatokat indíthat el főként azemésztőrendszerben, de az idegrendszerben is.MALTOFERT SZEDEK ÉS FOLSAVAT.