Mit egyen reggelire egy elhízott beteg?

KérdésekMit egyen reggelire egy elhízott beteg?
kezdocukor kérdezte ennyi ideje: 13 év

7 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Alacsony szénhidráttartalmú, rostokban gazdag, laktató étel javasolt reggel, amiből az összetett szénhidrátok lassan, fokozatosan  szívódnak fel pl.egy teljes kiőrlésű búzából,rozsból  készült  kifli,zsemle,vagy 5 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér , egy  sovány  sajt, vagy 1-2 szelet gépsonka, parizer,saláta, paradicsom, paprika,édesítőszerrel készült tea. Ha túl nagy mennyiségű  reggelit,vagy ha csak gyorsan felszívódó CH-t pl.rostos ivólét fogyasztunk hirtelen megemelkedik a vércukor,mivel  6 és 9 óra között van az az időszak, amikor az inzulin a lehető legkevésbé fejti ki hatását a szervezetben. Egy cukorbetegnek minél korábban  6-7 óra között javasolt  a reggeli elfogyasztása.

Ati42 answered 13 év ago

 Régebben azt mondták reggel jól kell lakni,most meg megváltozott minden.

katalin answered 13 év ago

Pedig nekem is a reggel a legkritikusabb a teljes kiörlésü kenyér jo viszont már mástol magas.

Sára Biró answered 13 év ago

 Akinél magas  vércukor értékek vannak mindenképpen javasolnám,hogy néhány napig írja le hány órakor?  miből,mennyit evett! Ma is több betegnél kerestük az okot,vajon mi okozhatta a magas vércukor értékeket és bizony amikor átbeszéltük mindenből több volt a megengedettnél. Meg a nasi egy-egy kóstolás…!:-)

Vitaminbiblia answered 13 év ago

Fogyókúránkat, egészséges étkezésre való törekvéseinket gyakran beárnyékolja a hirtelen ránk törő éhség, illetve az édességek, nassolás utáni vágy. Kevesen tudják, hogy az ilyen "pillanatnyi gyengeségeink" mögött gyakran krómhiány vagy annak elégtelen bevitele állhat. Ez ellen lehet segítségünkre a Chromium Max 500, mely kiválóan hasznosuló formában tartalmazza a krómot.
A króm a mikroelemek csoportjába tartozó ásványi anyag. A mikroelemek közé azok az ásványi anyagok tartoznak, amelyek elengedhetetlenek a szervezet számára, de csak nagyon kis mennyiségben van szükség rájuk.

A króm esszenciális mikroelem, azaz szervezetünk nem képes előállítani, így csak külső forrásból juthatunk hozzá.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

Én mint cukorbeteg semmiféle reklámmal hirdetett dolgokba nem hiszek,én maradok a diétánál  és a rávaló gyógyxereimnél!! Szerintem ilyen reklám dolgok nem hinném h pont  KEVA oldalra valók!! Ez elterelés!! Üdv: Zsuzsa……..

Sára Biró answered 13 év ago

Kedves Vitamibiblia! Egészséges életmóddal kapcsolatos információt szívesen fogadjuk,viszont ekkora terjedelemben reklámokat NEM!