Mire utalhat a hirtelen hízás?

KérdésekMire utalhat a hirtelen hízás?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Egészségtelen étkezés, hormonális változások, mozgásszegény életmód pszichés zavarok..

Cuki Baba answered 13 év ago

 Hirtelen meg lehet hízni az idegi gyógyszerektől,  főleg a hangulatjavítóktól,nőknél a hormonális változástól, a változó korban! Hízás lehet a pajzsmirigy  műkódészavartól is.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

az elhízást ezernyi dolog okozhatja, persze elsőként mivel valójában ez a leggyakoribb a helytelen étrend az oka. Minden más ami nem az érintett hibás étkezési szokásiból ered kis mértékű a mai elhízott társdalomból, lehet genetikai tényező, sok elhízott erre fogja h anyám-apám is ilyen volt én is ilyen lettem, nem tehetek róla holott sokszor egy hibás étrendet szokott meg nem genetika a valós ok 🙂 Lehetnek nemi hormonok , a bélben lemésztőszervben lévő vegyületek , fehérjék felszívódási zavarai, az agyalapi mirigyben lévő hormonok hibái is okozhatnak elhízást , pajzsmirigy hormon is itt játszik és még milliónyi dolog befolyásolhatja egy váratlan elhízást. Azért alapvetően a helytelen táplálkozás indit be számtalan betegséget és hormonális zavart és ritkán van fordítva h beindul egy betegség amitől elhízna valaki.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

bizonyos gyógyszerek, vitaminok okozhatnak nagyobb étvágyat, de ezeket sajnos kontrollálni szükséges, mert nem in dok h többet együnk és emiatt elhízást erre fogjuk.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Azért az elhízás mellett a fogyás is veszélyes , rémisztő látni anorexiás jelenségű emebereket, nem biztos h pszichés célú soványsága van, a soványságot is okozhatja számtalan vegyület, hormon és azt is nehéz kezelni minta  kövérséget, még ha a modern társadalom nagyobb hányadának ez a gondja. Az a szörnyű ha körbe nézek normál étkezési szokásokkal, egészséges étrenddel és testalkattal alig vannak manapság….. mindenki valamilyen szélsőségbe csúszik, vagy túl sportolja magát, vagy túl keveset eszik vagy túl sokat, stb…