Mire használjátok cukorbetegként a számítógépeteket?

KérdésekMire használjátok cukorbetegként a számítógépeteket?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Jó, tudom,kommunikáció, kapcsolattartás, Dcont, amit én is használok, de ezen kívül?Hatalmas mennyiségű adathalmaz keletkezik naponta. Ilyen Pl. a vc mérés napimennyisége, a mért értékek különbözősége, a napi átlag vc szint. Ezen kívüljönnek az egyéb adatok: vérnyomás, fronthatások, hőmérsékletváltozás,stresszhatások, és még nagyon sok más adat, amik hatással lehetnek abetegségünkre. Ezeket az adatokat fel lehet használni arra, hogy könnyítsünk a betegségünkön.Ma például pörköltet ebédeltem nokedlivel, jóllakásig. Ebéd előtt mért vc 5,9mmol/l volt, ebéd után két órával mért vc pedig 5,8, és ez nem elírás. Viszontvan olyan időszak, amikor tilos nokedlit ennem, mert kevéstől is rendkívülfelszalad a cukrom. És ezt a feldolgozott adataimnak köszönhetően tudom. Többszem többet lát elv alapján előnyösnek látnám, ha tudnánk egymásnak segíteni.

27 Válasz
Best Answer
Pityu answered 11 év ago

Kedves kérdező! Nálam az erről szóló részek úgy néznek ki, hogy a mappa: Diabétesz kinnt van az ablakban, 3 almappát és 34 dokumentumot, hivatkozást tertalmaz. A legfontosabb almappa az étkezési, ebben vannak a régebbi étkezési naplóim, vc naplóm, mérlegelési naplóm, számítási adatok. Itt van az "aktuális napóim" excelx fájl melybe a jelenlegi eseményeket vezetem, füzeteim: 1. Kaja ( minden étel felsorolva abc sorba, az étel neve, Kcal és Ch érték, megjegyzés oszlopkkal.) innen másolok ha étkezem. 2. Étkezési napló (naponként, étkezésenként, napi összes számolásával, megjegyzések lehetőségével) 3. Vc értékek kimutatása (naponta, éhgyomri, reggeli előtt és utánna 1,1/2 órával, ebég előtt és utánna 1.1/2 órával, vacsora előtt és utánna 1,1/2 órával oszlopokkal,) a tábla úgy van beállítva, hogy időszakonként átlagot számoljon. Itt az időszak lehet: labortól-laborig vagy egy naptári időszak, amit tetszés szerint állítok be. 4. Vérnyomás kimutatás: Időpont, értékek oszlopai, és szívfrekvencia oszlopa. Ez is számol átlagot. 5. Testsúly kimutatás: Időpont, mért súly,eltérés az előzőtől, és eltérés a regiszrtációkor mért súlykhoz. 6. Számítások: Itt számoltatom ki egyes ételek egy adagra vonatkozó értékeit, úgy hogy felsorolom az összetevők/hozzávalók értékeit, meghatározom mennyi tányérba kerül az étel, és már mutatja is az eredményt. (figylembe kell venni a beíráskor az alapanygok/hozzávalók tulajdonságait is, ezeket az adatkat segédkönyvekből, internetről szerzem be és a "kaja" füzetbe ezek is bekerülnek.) 7. Egy segéd füzet itt tárolom a különféle naplóim üres, adatnélküli, de képletekkel felruházott táblázatait, melyeket időnként a helyükre másolok, és ott hetegre előre is rendelkezésre állnak. Megjegyzem: ezeket az adtokat bármikor ki tudom nyomtatni (csak papír és patron kérdése); bármikor tobább tudom küldeni. Hát én erre is használom a számítógépemet. Bocs a bőbeszédű hozzászólásért.

Sára Biró answered 11 év ago

 Ötletes kérdés,valóban sok időt töltünk a gép előtt, információkat gyűjtünk .
Nagyon pontosan vezeted az értékeket, de elég kevés cukorbeteg használja erre a számítógépet .
Érdekes megfigyelés tettél a nokedlivel kapcsolatosan. Figyeltél arra,hogy mennyi zaftja van a pörköltnek, mennyire zsíros, milyen lisztből készül, mindig azonos-e a vércukor értéked étkezés előtt,mennyit mozogsz,mennyi salátát eszel… számtalan tényező van.
Mikor tilos nokedlit enni?:-) esetleg a frontok befolyásolják?

rgyorgy answered 11 év ago

Legfontosabb információ, amit mi magunkról produkálunkmagunknak. Nem kerül pénzbe, és egy ilyen táblázatot mindenki ki tud tölteni. Abeírt mérési eredmények, és a hozzájuk kapcsolódó információk évekrevisszamenőleg is gyorsan áttekinthetőek. Az alacsony, és magas vc értékkülönböző színei alapján könnyen megtalálható, ami a problémát okozta. Havalaki kíváncsi, szívesen küldök ingyen emilben  egy üres táblázatot.Amirefigyelek, csupán az, hogy a vc értékeim a megadott értékek között legyenek aszövődmények okán. A nokedli réteslisztből készül, és egy nap csak egyszerszabad ennem, ebédre. Erre akkor jöttem rá, mikor a múlt évi magas értékeketszín alapján megnéztem.  

rgyorgy answered 11 év ago

KedvesPityu!Örülök,hogy bővebben leírtad mire használod a PC-d. Lehet tőled tanulni, azt hiszem,fogok is még kérdezni, ha megengeded.A mért vc értékeket én is úgy teszem táblázatba, mint te,csak az egészet feltételesen megformázom, A beállított értékek közötti adatokúgy jelennek meg, jól láthatóan, ahogy akarom. Pl. 4 mmol/l alatti értéket írokbe, akkor a cellából kilépéskor piros színre vált a cella. Ugyanúgy általammagasnak ítélt adatnál más színű lesz a cella színe. Nagyon magas értéknél(nálam 7,5) sötétkék, bekeretezve. Minden egyes cellába, ha akarom, olyanhosszú bejegyzést írhatok, amilyet akarok. Mentés után a cella sarkában egyvörös kis háromszög marad.  Erről évekmúlva is látni, ott bejegyzés van. Ha a kurzort fölé visszük, máris olvasható,amit beírtunk. Előző évi adatokat színes cella alapján végignézve jöttem rá,mikor ehetek akár jóllakásig is nokedlit, és mikor nem. Elnézést arészletezésért, hátha kedvet kap valaki a vc adatai feldolgozásához. Nem nehéz,csak akarni kell. Ha valaki kérne, szívesen küldök üres táblázatot, amibe csakbe kell írni az adatokat.     

Pityu answered 11 év ago

Kedves György! Megragadom a lehetőséget és kérek egy üres táblázatot, meggyőződésem, hogy tanulni tudok belőle. Cím: mailto:ijoo@freemail.hu Fáradozásodat előre is köszönöm.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Pityu, holnap délutánig vendégeink vannak. Utána készítek egy üreset és küldöm. Mennyire ismered az excelt? Ha igen, akkor nem kellene használati leírás, Pl, hogyan lehet a cella jegyzeteket beírni az adatokra.

Pityu answered 11 év ago

Kedves György, ne sürgesd Magad, mi ráérünk. Ismereteim felszínesek, mindent szívesen fogadok. Köszönöm.

rgyorgy answered 11 év ago

Pityu, próbáltam elküldeni a táblázatot, de a kiszolgáló visszautasította a címet.

Pityu answered 11 év ago

Hát így jártunk kedves György. ijoo@freemail.hu  

rgyorgy answered 11 év ago

Így már elment