Ti hányszor fogyasztotok halat??….hetente, ….kéthetente?? …. havonta??? … és milyen fajtát??
Hol vásároljátok??
Fagyasztott vagy friss… azaz élőt???
Elkészítési ötleteket ír várok, … ha lehet! 🙂
Kérésetekre íme a recept:
Alaszkai tőkehal filé, fűszerekkel panírozva.
A halszeleteket nagyon picit sózzuk, borsozzuk (őrölt fehérbors) Épp hogy egy pici só kell, mert ha sok sót teszünk rá, akkor kiszívja ahalból a vizet.
Burgonyakeményítő porba mártjuk, de épp hogy, vagy házi kenyérből, zsömléből készült morzsába. Lerázzuk róla afeleslegest.
A tojásokat épp hogy felverjük, nagyon pici sót teszünk bele, illetvebelekeverjük a fűszereket. (oregánót és kakukkfüvet) (de legjobb, haösszetörtjük ezeket.. porrá) és tegyünkhozzá egy evőkanál olajat. Az olajtól ropogósabb lesz.
A halszeleteket épp hogy beletesszük atojásba, nem tesszük bele, mert akkor megázik a panír.
160 fokos olajban pár perc alattkisütjük a halat.. Papír kéztörlőreszedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Akinek van, az grill serpenyőbe süsse ki!!!!! :-)… egészségesebb!
(Készíthető pontyból, harcsából, fogasból vagy akár alaposanbeirdalt arasznyi méretű keszegből is.)
Sacc!! 🙂 nem veszem teljesen nagyra a gázt…:-) Egyszer lemértem, mert kaptam hőmérőt… akkor jegyeztem meg! 🙂
HAL ??… hmmmmm
Olyanok vagyunk, mint GombósArtúr 🙂
sütve, főzve, rántva, grillezve, halászlének, …. mindegy, csak hal legyen!
…jah és természetesen már nagyon várom, hogy elolvadjon a hó, eltűnjön a jég és irány pecázni 🙂
mi megfogjuk a kajának valót 🙂
Kedves Judit! 🙂
Hát erre nem számítottam…van itt olyan NŐ aki pecázik!!??? 🙂 Elég ritka!
na akkor te tudsz bőven recepteket adni Nekünk!! 🙂
Jó egyben hogy meg fogjátok, mert baromi drága. 🙁
Igaz én lehet, hogy egy spéci eset vagyok!! … gyerekkoromban rántott halat ettem egy étteremben. Lenyeltem egy szálkát… persze hogy keresztbe állt! 🙁 nem jött ki, akármit is csináltam, csináltunk. Már kész voltam, fuldokoltam.
Szerencsém volt, hogy egy doki az étteremmel szembe lakott, és épp otthon volt. Ez azért ritka vidéken….több mint 40 éve! 🙂 Szóval rögtön megnézett, és kihalászta a szálát! Hát elképedt mindenki, hogy mekkora volt… és mázlim is, hogy nem szúrt át semmit sem! 🙁
Szóval én elég ritkán eszem halat, mert nem merek.. le kell gyűrnöm először a félelmemet. Ezt a halat kaptam – és láttam, hogy nincs benne szálka.. majdhogynem nagyítóval néztem át, mielőtt megsütöttem.