Minél rosszabb a hangulatunk,egyre jobban hízunk?

KérdésekMinél rosszabb a hangulatunk,egyre jobban hízunk?
janos menyhart kérdezte ennyi ideje: 13 év
12 Válasz
Best Answer
Zsóka answered 13 év ago

Igen vannak kényszer evők!!Ezek stressz, izgalom, bánat hatására folyamatosan az evésbe menekülnek, és persze elhíznak!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Igaz,van olyan ember aki a bánatát, sőt örömét evésbe foljtja ,evésbe menekül!

kezdocukor answered 13 év ago

 Igen sajnos,vannak bánatevők és az elhízás rontja  az anyagcserét, a hangulatot! Főleg télen rosszabb a hangulat és ilyenkor jönnek a plusz kilók!

janos menyhart answered 13 év ago

Igen a rossz hangulat evésre készteti az embert,főleg este! Nehéz megállani,hogy ne együnk! Aztán jön  a hízás,főleg télen!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves János!
Nehezen lehet eldönteni egy idő után, hogy azért hízunk, mert rossz a hangulatunk, vagy azért rossz a hangulatunk, mert hízunk. Kissé ördögi a kör.
Az tény, hogy vannak emberek, aki bánatukban esznek, mert az evéssel járó jó érzéssel "vigasztalják" magukat. Ilyenkor gyakran édességet, főleg csokit esznek, amit ugye cukorbetegeknek nem szabad, mert az olyan vegyületeket termel, amik örömérzést okoznak.
DE! Ha valakinek már olyan rossz a hangulata, hogy diagnosztizálhatóan depressziós (mert ez ugye egy hangulatzavar), akkor inkább fogyni szokott, ne pedig hízni!
Tehát: a hízás és a rossz hangulat közötti kapcsolat inkább a tyúk meg a tojás esetéhez hasonlít. 🙂
A téli hízásról:
1. Ilyenkor kevesebbet mozgunk, de ugyanannyit vagy többet eszünk (lásd ünnepek), így ez is okozhatja a téli súlygyarapodást.
2. Ez egy genetikus kód, miszerint még mi is "felkészülünk a téli álomra", mint a macik, ezért valamennyi zsír felhalmozódik a szervezetben. Ez egyénenként más, és általában nem haladja meg a 3-5 kg-ot.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Hátha valaki neki áll pl-örömében vagy bánatában enni az már probléma!!Ilyet ne tegyünk,rosszra vezet!!

Tri-Ton answered 12 év ago

 Sajnos a cím igaz. Az elmúlt rövid időszakban gyomorfájás, remegés, rossz hangulat. Egyetlen gyógymódja a ,,tele pocak,, volt. Az eredmény már a mérlegen is látszik, de muszáj változtatnom, mert ezzel csak magamnak ártok és nem változtathatok a visszavonhatatlanon. ( 12 nap = + 4 – 5 kg )

Sára Biró answered 12 év ago

Az én szemem a mérlegnél is pontosabban szokta jelezni  a plusz kilókat, vagy jó esetben a mínuszokat is,de most nem vettem észre,hogy híztál(:- Fontos odafigyelni a stresszevésre, az hamar hozza a plusz kilókat!

Tri-Ton answered 12 év ago

 Szerencsémre centikben nem mérhető, mert nem csak a hasamra jött, de a mérleg nem hazudik. A családom többi tagját jól méri.

Sára Biró answered 11 év ago

 Hogy vagytok ti ezzel?