Milyen tünetekkel jár a pajzsmirigy túlműködése?

KérdésekMilyen tünetekkel jár a pajzsmirigy túlműködése?
Anett kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago
  •  A pajzsmirigy túlműködésre jellemző a magas pulzusszám, amely jellegzetesen nemcsak terhelésre, hanem nyugalomban is jelentkezik.
  •  Szívritmuszavar is gyakran előfordul, idősebb betegeken nem ritkán a szívritmuszavar az egyetlen tünete a pajzsmirigy túlműködésének.
  •  Gyakori tünet az emelkedett vérnyomás is.
  • A pajzsmirigy hormonok magasabb szintje ingerlékenységet, feszültséget, alvászavart, kézremegést okoz.
  • A pajzsmirigy túlműködése az alapanyagcserét fokozza, azaz fokozottabb étvágy ellenére is testsúlycsökkenés észlelhető, a fokozott izadékonyság, a testhőmérséklet emelkedése jellemző lehet.
  •  A pajzsmirigy-túlműködésben gyakran van hasmenés.
Violetta Varga answered 13 év ago

 Hyperthyreosisnak nevezzük azt a betegséget, amikor a pajzsmirigyhormonjaiból túl sok termelődik; ilyenkor lép fel a pajzsmirigy túlműködése. Ebben az esetben, a vérben több FT3 és FT4 koncentrálódik, a TSH szint pedig alacsonyabb, mint a referencia érték alsó határa. A enyhe pajzsmirigy túlműködést nem kísérik mindig tünetek, de a vérből kimutatható.

Violetta Varga answered 13 év ago

 Fogyás – jó étvágy mellettHasmenésGyors anyagcsereGyengeségRemegésMelegintoleranciaTúlzott izzadásGyenge koncentrálóképességÉrzelmi labilitásSzorongásAlvászavarGyors szívverésEmelkedett vérnyomásIzomgyengeségStrúmaNőknél menstruációs zavarok léphetnek föl

MariMarton answered 13 év ago

 Nagyon gyakori a fogyás és a szívritmuszavar,vagy a gyors pulzusszám!

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

Ha túlműködik fogyunk,ha alul működik hizunk,alattomos és rossz betegség nagyon!!