Milyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?

KérdésekMilyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?
Aranka Horváth kérdezte ennyi ideje: 14 év
25 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago
  •  szájszáradás
  • fokozott szomjúságérzés
  • a vizelet mennyiségének a megnövekedése
  • fokozott éhségérzés
  • indokolatlan fogyás
  • levertség ,fáradtság érzése
  • bőrtünetek megjelenése- gennyes bőrfertőzéseka hajlatokban gombás bőrelváltozása nemi szervek viszketése,gombás elváltozása
  • elhúzódó sebgyógyulás
  • húgyúti fertőzések
  • epehólyag gyulladás

e tünetek megjelenésekor már 5-10 éve fennállhat a diabétesz!
 Sokszor már valamilyen szövődmény kialakulása hívhatja fel a figyelmet a cukorbetegségre.pl. jogosítvány hosszabbításakor a szemészeti vizsgálat.

Gyöngyi answered 12 év ago

Szia Sárika!

Nem tudom, hogy néztek-e Se inzulint, már nem emlékszem. Hasnyálmirigy gyulladásom nem volt, legalábbis nem tudok róla. Azonban a családomban volt cukorbeteg. Nagymamám inzulinos, majd az apukám is 2-es típ. cukorbeteg volt, neki volt hasnyálmirigy gyulladása. Nővérem is, de neki is volt hasnyálmirigy gyulladása.
Én azt gondolom, hogy a  betegség kialakulását a stressz nagyban befolyásolta, persze hajlamom is volt úgy tűnik.  Azt gondolom azonban, hogy mindent nem lehet erre fogni. Nyilván így nagyobb esélyem volt ennek a betegségnek a kialakulására. A stressz, a mozgásszegény életmód, ezek azonban elősegítették, hogy 2. típ. cukorbetegség 29 éves koromban kialakuljon.

Gyöngyi answered 12 év ago

Még eszembe jutott, hogy a barátnőm tanácsára, kivizsgáltattam magam, hogy nincs-e hormonális  probléma, mely okozhatta a cukorbetegséget. Szerencsére, nem találtak semmit.

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=466

Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Gyöngyi! Ezek szerint a családodban több cukorbeteg is van. 
Van a diabétesznek egy Mody típusa,mely felnőtt diabétesz, de fiataloknál jelentkezik, egy ritka,  cukorbetegség forma, mely a glukóz anyagcsere génjeinek mutációja miatt alakul ki.
A betegség dominánsan öröklődik, már gyerek- vagy fiatal felnőttkorban felléphet, a kezeléséhez a kezdetekben nem szükséges inzulin, mint az 1-es típusú cukorbetegeknél. A diabéteszes esetek kb. 2-5%-a tartozik ebbe a formába.Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy Neked ez van, csak hirtelen beugrott és itt az oldalon úgy emlékszem erről még nem is volt szó, ezért gondoltam megemlítem, hogy ilyen is van. Hallottam ezzel kapcsolatos előadást korábban,ezt csak érdekesség képen írtam. 

Sára Biró answered 11 év ago

 Ez a kérdés érdekelte a legtöbb embert.