Milyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?

KérdésekMilyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?
Aranka Horváth kérdezte ennyi ideje: 14 év
25 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago
  •  szájszáradás
  • fokozott szomjúságérzés
  • a vizelet mennyiségének a megnövekedése
  • fokozott éhségérzés
  • indokolatlan fogyás
  • levertség ,fáradtság érzése
  • bőrtünetek megjelenése- gennyes bőrfertőzéseka hajlatokban gombás bőrelváltozása nemi szervek viszketése,gombás elváltozása
  • elhúzódó sebgyógyulás
  • húgyúti fertőzések
  • epehólyag gyulladás

e tünetek megjelenésekor már 5-10 éve fennállhat a diabétesz!
 Sokszor már valamilyen szövődmény kialakulása hívhatja fel a figyelmet a cukorbetegségre.pl. jogosítvány hosszabbításakor a szemészeti vizsgálat.

kezdocukor answered 13 év ago

Ha valakinek gyakran visszatérő hólyag húrútja van,érdemes egy vércukrot nézetni,mert sokszor cukorbetegség tünete lehet!

Vica35 answered 13 év ago

 A cukorbetegség egy nagyon alattomos betegség,mert nem vesszük észre. Például egy terheléses vércukorvizsgálaton is fel lehet fedezni,hogy anyagcsere zavar van. Amikor már a cukorbetegségnek tünetei vannak évekkel azelőtt megvolt! Ha valakinek terhességi cukorbetegsége van,vagy volt menjen el terheléses vizsgálatra,és ha jó ezt követően is évente el kell menni laborba!

Sára Biró answered 13 év ago

Úgy látom a cukorbetegség tüneteire voltak eddig a legtöbben kíváncsiak,örülnék ha minél többen leírnátok röviden kinél milyen tünet hívta fel a figyelmet a cukorbetegségre!

Aranka Horváth answered 13 év ago

 Én is úgy látom a legtöbben egy betegség tüneteire figyelünk! Sajnos ez egy lappangó betegség tényleg,ami évekig tüneteket nem okoz!

etelka1964 answered 13 év ago

Nemrég egyik ismerősöm mesélte,hogy depresszió miatt kezelték  ,fokozatosan elkezdett hízni,nagyon rossz volt a közérzete. Aztán egy megfázást követően tüdőgyulladást kapott.ekkor labor vizsgálat készült és kiderült,hogy a vércukor értéke 20 felett van. Most már jól van,de naponta egy alkalommal inzulint kell kapnia. És érdekes módon azt mondta a hangulata is javulni kezdett. Mindezt azért is meséltem el,hogy jó lenne ha időnként egy labor vizsgálat készülne,és ha valakinek pl.indokolatlanul nyomott hangulat alakul ki lehet a háttérben cukorbetegség.Mert a cukorbetegségnek kezdetben nincsenek különösebb tünetei.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Ha megfelelő gyógyxereket és betartott diétát ,mozgást tehát mindent úgy csinálunk mint egy diabet 2-es tipusú beteg ,akkor is lehet alsótesti viszketés??

Sára Biró answered 13 év ago

 Általában a viszketés akkor jelentkezik,ha magasak a vércukor értékek, ha tartósan fennáll a viszketés mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

Sára Biró answered 12 év ago

 Fél éve írtunk erre a kérdésre utoljára. Most,hogy a blogot írogatom nézegetem az oldalt, hogy mennyi kérdést feltettünk,feltettek:-)) Erre a kérdésre voltak a legtöbben kíváncsiak.Nézzétek!

Gyöngyi answered 12 év ago

Sziasztok!

Nálam a cukorbetegségre a szőrtüsző gyulladás hívta fel a figyelmet. Kb. 3. alkalommal volt, az orvos barátnőm kérdezett rá, hogy megnézettem-e a vércukrom. Ekkor az egészségbiztosításnál dolgoztam és az ottani főorvos elküldött laborba. A vércukrom épp hogy 6 feletti volt. Azt mondta, hogy 3 hónap múlva ismét megnézzük, addig kerüljem a cukros ételeket. Egy orvos ismerősünk viszont elvégezte a terheléses vizsgálatot, és ekkor derült ki, hogy  valami nincs rendben. Azt mondta ez még nem cukorbetegség, de oda kell rá figyelnem. Egy év múlva viszont, amikor a mandula műtétre mentem, elmentem a laborba és bizony már ha jól emlékszem 9 körüli volt az éhgyomri cukrom, valamint rossz volt a látásom. Ez utóbbinál azt hittem, hogy a sok számítógép előtti munka végzés, hiszen akkor épp napi 10-12 órákat dolgoztunk, egy rendkívüli feladat miatt. Én szerencsére időben felfedeztem a problémát, úgy gondolom. Ezért fontos, hogy rendszeresen nézzük meg a vércukor szintet. Amikor a cukorbetegségem kiderült nem voltam túlsúlyos szerintem, 170 cm 65 kg. Elkezdtem heti 3*30 percet szoba-kerékpározni + kemény diéta, havi 5 kg mínusz, de sajnos az évek alatt kialakult a betegségem és a kezdeti diétát felváltotta a gyógyszeres kezelés, majd az inzulin. Ez utóbbitól azonban nem kell félni, nem borzasztó egyáltalán. Nekem azóta rendben van a látásom. Gyógyszer mellett sokszor homályosan láttam, annak ellenére, hogy jók voltak a cukor értékeim, a HbA1C-m.

Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Gyöngyi! Köszönöm,hogy ilyen részletesen beszámoltál a cukorbetegség kialakulásáról, mennyire fontos az oda figyelés. Jó környezetben voltál ez szerencsés körülmény. Valóban nem mindegy,hogy mikor derül ki,hogy magas a vércukor, mert a szövődmények kialakulását bizony késleltetni lehet. Írod,hogy nem volt túlsúlyod, esetleg korábban nem volt hasnyálmirigy gyulladásod? Néztek Se inzulin szintet? Volt a családodban cukorbeteg?
Valóban sok beteg beszámol arról,hogy mennyire félt az inzulintól és az inzulin adása után megnőtt a teherbírása,javult a közérzete. Jó ilyeneket olvasni:-)