Milyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?

KérdésekMilyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?
Aranka Horváth kérdezte ennyi ideje: 14 év
25 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago
  •  szájszáradás
  • fokozott szomjúságérzés
  • a vizelet mennyiségének a megnövekedése
  • fokozott éhségérzés
  • indokolatlan fogyás
  • levertség ,fáradtság érzése
  • bőrtünetek megjelenése- gennyes bőrfertőzéseka hajlatokban gombás bőrelváltozása nemi szervek viszketése,gombás elváltozása
  • elhúzódó sebgyógyulás
  • húgyúti fertőzések
  • epehólyag gyulladás

e tünetek megjelenésekor már 5-10 éve fennállhat a diabétesz!
 Sokszor már valamilyen szövődmény kialakulása hívhatja fel a figyelmet a cukorbetegségre.pl. jogosítvány hosszabbításakor a szemészeti vizsgálat.

Violetta Varga answered 14 év ago

 homalyos látás,sebek lassu gyogyulasa,gyakran jelentkezö fertözések,a bör elváltozasai,gyakran jelentkezö szomjusak és vizelés,fáradsag érzett,szájszáradás …!!

Kovacs Andras answered 13 év ago

A cukorbetegséget amikor felfedezik gyakran az indokolatlan fogyás hívja fel a figyelmet,ilyen kor már tartósan magas vércukorértékek vannak,amiről nem tudunk!

klari50 answered 13 év ago

 Amikor már tünetek vannak a 2-es típusú cukorbetegségben már évekkel azelőtt elkedzdődik az emelkedett vércukor csak nem tudunk róla. Ezért fontos,hogy a cukorbetegséget mielőbb felfedezzék,és ez csak rendszeres szűréssel lehet felfedezni.

etelka1964 answered 13 év ago

 Nagyon fontos,hogy ne várjuk meg amig a cukorbetegség tünetei kialakulnak.Ha valakinek magas a vérnyomás,vagy netán elhízott érdemes labor vizsgálatot végeztetni! Nem szabad megvárni ameddig kialakulnak a cukorbetegség tünetei,mert már a kis vércukor emelkedés is elősegíti a szövődmények kialakulását.

matildxd answered 13 év ago

 A cukorbetegeknél,ha magas a vércukor gyakran van viszkető érzés a nemiszerv körül.Ezért,ha valakinek olyan panasza van érdemes vércukrot nézetni. Valamint cukorbetegség esetén gyakori panasz a szőrtüsző gyulladás,mely nehezen gyógyul! Minden tünetre érdemes  odafigyelni,mert a cukorbetegség alattomos betegség gyakran már csak a szövődmények hívják fel a figyelmet a betegségre! Ha a családban cukorbeteg van és netán a családtagnak túlsúlya van mindenképpen  legalább évente vércukrot kell nézetni !

elekes andras answered 13 év ago

 Fontos az odafigyelés annak akinek a családjában cukorbeteg van,mert a tünetek későre jelentkeznek. Nagyon jellegzetes tünet például,hogy cukorbetegségben gyakoriak a gombás bőrelváltozások! Gyakran a levertség vagy a rossz hangulat a kezdő tünete. A cukorbetegség változó tünetekkel kezdődik,sokszor amikor tünet van már nagy a baj!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 A bőrön gyakran jelentkeznek sebek,elgennyedések a magas cukor miatt. nem is gondolnánk kezdetben,hogy cukorbetegségünk van.A cukorbetegségnek amikor a tünetei kialakulnak már sokszor a szemben elváltozás van.Ezért is lenne fontos minél több szűrővizsgálat!

Cuki Baba answered 13 év ago

 A tartósan magas cukor miatt hirtelen fogyás alakulhat ki,akár több kg is,emellett gyakran kell vizelni és napi 5-6 liter folyadék fogyasztás mellet is száraznak érzi az ember a száját. Sajnos a cukorbetegség tünetei amikor megjelennek,már korábban jelen van a betegség!

Ilona50 answered 13 év ago

  A cukorbetegség kezdődhet nagyfokú fáradékonysággal és rossz hangulattal is,csak nem gondolunk
arra ,hogy cukorbetegség okozhatja. Az ember lefogy aztán jönnek a többi tünetek is szájszáradás,gyakori vizelés,sok folyadék fogyasztás!