Milyen sport megengedett cukorbeteg agyinfartusos betegnek?

KérdésekMilyen sport megengedett cukorbeteg agyinfartusos betegnek?
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év
2 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 13 év ago

Ez nem tanács, csak egy valós történet. Írtam már, hogy a távolkeleti népektöbb téren is közel állnak hozzám. Van egy GY-M-S megyei ismerősöm aki szívinfarktus után kezdett el a karatéval foglalkozni. Ma, velem egyidősen erősebbnek érzi magát, mint 20 éves korában. Túltesz rajtam saját elveim hirdetésében : – ,,a testedet önmagad irányítod,, – a lélek mindíg is felette áll, ezért paracsolója a testnek,, Kérdésre a válaszom : – bármilyen fizikai sportot, csak fokozatosan bevezetve szabad végezni. – hogy meddig mehetsz el magad fogod érezni, más csak általános tanácsot tud adni ! ( Súlyemelőknek többször mondtam : 1000 x 1 kg = 1 x 1000 kg válaszz, melyiket bírod )

Sára Biró answered 13 év ago

 Az aerob típusú,állóképességet fejlesztő dinamikus mozgásformák javasoltak séta,gyaloglás,kerékpározás.
Az infarktusos betegeknek rendkívül fontos a rendszeres testmozgás. Már az infarktus kezelése során, az egészségügyi intézményben el kell  elkezdje a beteg mozgatását a gyógytornász. Ezt követően a járóbeteg ellátás keretében folytatják a programot, vagy szanatóriumba utalják a beteget.
Mindenképpen valamilyen rehabilitáció formában ajánlott elkezdeni a mozgást,kikérni rehabilitációs  szakember,gyógytornász segítségét!