MILYEN PROBLÉMÁT OKOZHAT HA KI IKTATJUK AZ ÉTRENDÜNKBÖL A TEJTERMÉKEKET?

KérdésekMILYEN PROBLÉMÁT OKOZHAT HA KI IKTATJUK AZ ÉTRENDÜNKBÖL A TEJTERMÉKEKET?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év
7 Válasz
katalin answered 12 év ago

Igazábol miota cukorbeteg lettem nagyon kevés tejet iszom elötte viszont rengeteget ittam.

Judit Kraseczki answered 12 év ago

… bocs, de erre nem tudok szakmai választ, " csak" emberit……
Nekem depressziót, mert amióta felborult a szénhidrát anyagcserém és a minimálisra csökkentettem a tejtermék fogyasztást, lelki beteg vagyok 🙂
Imádom a jó kis házi tejcsikét és nem nagyon ihatok !!

Sára Biró answered 12 év ago

Ezzel nem vagy egyedül,mert a tegnapi előadás során (Fertőszentmiklós) ott is a tej fogyasztása volt az egyik téma.Vannak betegek akik napi 2 liter tejet is megisznak. Na és nem a zsírszegényt!
Hát igen napi 3-5 dl javasolt ,ja és ebben benne a kefir, a sajt, a tejföl amivel az ételt behabarod!

stewes answered 12 év ago

Milyen problémát okozhat a tej fogyasztása? lenne a helyesebb kérdés.
Minden ellenkező állítással szemben az embernek az anyatejet nem számítva nincs szüksége tejre, fogyasztása káros. Sem a tehéntejben, sem más, emberek által fogyasztott tejben nincs semmi, ami hasznosulni tudni. Szokták emlegetni a benne található különféle összetevőket, de ezek a olyan formában találhatók meg a tejben, ami miatt nem tud beépülni a szervezetünkbe (pl. a kalcium) . Puffadást okoz, a benne található antitestek megtámadják a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, közvetetten hozzájárulhat nyirokszervi daganatos betegségek kialakulásához.
Azon kívül, hogy a tej és tejtermékek finomak, nincs semmi észérv, hogy miért kellene fogyasztani. De hát a kutya is megeszi pl. a burgonyát, mert édes. Igaz, semmit nem tud belőle megemészteni, de az állatoknál az édes íz az ehető táplálékkal van összekapcsolva, így megeszi, ha adunk neki.

Ati42 answered 12 év ago

stewes benned egy filozófus veszett el,vagy netán az vagy? Én is úgy tudom hogy a tejben sok a kálcium,viszont a nyirokrendszeri daganatos betegségekre hatása lenne még nem hallottam.Ez érdekes gondolat utána is nézek.

stewes answered 12 év ago

Jobb, hogy ha elveszett!
Kalcium van benne, csak nem igazán tud a szervezetünk mit tenni vele. Csontritkulás megelőzésére jó lenne, de ahhoz inkább különféle növényi forrásokat válasszunk, a tej nem jó. Nem jó a párhuzam, de olyan ez mint az orvosi szén, a ceruzabél, a szódavíz és a gyémánt. Mindegyikben van szén, de csak az egyik jó gyomorrontásra.

Katalin Nagy answered 12 év ago

 Akkor csontritkulásra mit javasolnátok,mert én is úgy tudtam,hogy a tej és tejtermék fogyasztás segíti a csontokat.Igaz még nem voltam ilyen irányú vizysálaton,de ha elmennék biztosan lenne csontritkulásom.