pl.habarást tejföl helyett kefírrel készítsünk,rántás legyen száraz rántás vagy saját anyaggal való sűrítés is alkamazható.Rántott,bundázott ételek helyett inkább párolni,alufóliában vagy sóágyon sütni,grillezni,speciális edények használata,főzni (a főtt hús jellegtelen ízét kiemelhetjük mártásokkal vagy ha zöldségekkel együtt főzzük).
Pörkölt készítésnél a zsiradékot vízzel helyettesítem, úgy párolom meg a hagymát, ezzel is csökkentem
a zsír tartalmát. Mivel a fűszerezésen nem változtattam, az ízhatás megmarad.
Próbáljátok ki.
Jók az ötletek ki fogom próbálni a nokedlit is és a zsiradék nélküli pörköltet. Judit ezt,hogy is csinálod pl.egy dl vízbe felteszed a hagymát párolódni és amikor elpárolog, utána teszed bele a húst?
Érdekes ötlet ez a zsiradék vízzel helyettesítése. Nem működik. Képtelenség. Elnézést! Vízben a hagyma megfőhet, de az egészen más. És mi lesz a zsírban oldódó vitaminokkal? A zsiradékot teljesen kiiktatni nem lehet, nem szabad, csökkenti viszont teljesen egészséges embernek sem árt, ha egyébként bőségesen jelen van a táplálkozásában. A pörköltet el nem tudom képzelni zsiradék nélkül. Az piros vízben úszkáló hús, de nem pörkölt! A testes szaftot alapvetően a hagyma adja és a zsiradék. Vízzel nem lehet szaftos húsokat készíteni.
Elnézést, igaz az üzenőfalon biztatott minket Tri-Ton, hogy legyünk önmagunk. Hát én ilyen vagyok, bocs. Senkit nem akarok bántani (!), de ez a véleményem.
Stewes a húsban van valamennyi zsiradék,nem tudom én nem próbáltam egyik variációt sem,de egyszer kipróbálom:-) A tegnapi gond,amit az üzenőfalra írtál megoldódott?
Remélem Judit nem sértődött meg, semmiképpen nem bántó szándékkal írtam! Kicsit nyersre sikeredett. Bocs!
A fütyülés annyiban változott, hogy van egy állandó, halk, kicsit fémesnek ható zaj. Nehéz leírni, mert nem olyan, mintha valami külső forrásból származó valódi lenne. A fejtetőre tett kéztől most nem változik. (Ez a halk micsoda már korábban is megvolt, hogy mikortól nem tudom. Pár napja vettem észre.
Stewes menj be a gégészetre,oda nem kell beutaló . Addig is sok folyadékot fogyasszál!
Hello Stewes ! Örülök, hogy nem maradtam egyedül. A ,,magyaros,, az legyen ,,magyaros,, csak tudatosan és ügyeljünk a mennyiségre !
Természetesen nem sértődtem meg.
Mivel nőből vagyok és nem éppen ma kezdtem a "főzzünk valamit" projectet elhihetitek,
hogy túl vagyok a próbán és úgy ajánlottam valamit!
Minden húsban, – legyen az bármilyen "sovány" – található némi zsiradék,
tehát szó sincs arról, hogy teljesen "száraz" lesz a pörkölt.
A főzni és párolni nem ugyanaz !!
….és még valami, nem kell mindenben egyetértenünk,
viszont én úgy gondolom, addig amíg nem próbáltál valamit, ne mond ki rá, hogy nem létezik!
Én ugyan férfiból vagyok, de szoktam főzni (sic!) Amit hajlandó vagyok a belsőmbe igazítani, azt el is tudom készíteni. Tényleg, s nem a szakácskönyvből. Bár abból jó kis rostos, lassan felszívódó kaja lenne. 🙂