A savanyú káposzta nagyon egészséges,sok C vitamint tartalmaz,főleg ilyenkor télen a megfázások megelőzésében nagyon hasznos! Cukorbetegeknek kimondottan jó,lassú a felszívódása,csökkenti a vércukrot!
A savanyú káposzta bőséges C-vitamin forrás, egyben természetes gyógyszer is. A savanyú káposztában és annak levelében ugyanis a joghurthoz hasonlóan jelentős mennyiségû élő tejsavbaktérium van, amely az emésztőrendszerben elpusztítja a rothadást előidéző baktériumokat. Ezáltal a helytelen táplálkozásból eredő méregképződés leáll, és a vér fokozatosan megtisztul. A savanyú káposzta magas rosttartalma megszünteti a bélrenyheséget, ami a bélrendszerben felgyülemlett káros anyagok gyakori kiürítését, és a szervezet további méregtelenítését eredményezi. A vér és az emésztőrendszer fokozatos tisztulása a szervezetre gyakorolt jótékony hatáson túlmenően tisztítja a bőrt is. A szervezet méregtelenítése a ráncosodásnak indult bőrt felfrissíti, és üdévé, feszessé teszi. A savanyú káposzta leve kozmetikai célokra is kiváló, mert a zsírréteg feloldásán kívül vitaminokkal és enzimekkel táplálja a bőrpórusokat, eltünteti a pattanásokat, tejsavtartalma pedig fertőtleníti és finomítja a bőrt.
A savanyú káposztában sok a rost,azonkívül hogy csökkenti a vércukorszintet,rost tartalmánál fogva segíti a belek müködését. Mindenkinek javasolt a téli időszak alkalmával a fogyasztása,mert a legolcsóbb C vitamin forrás!
A savanyú káposztában sok a rost,azonkívül hogy csökkenti a vércukorszintet,rost tartalmánál fogva segíti a belek müködését. Mindenkinek javasolt a téli időszak alkalmával a fogyasztása,mert a legolcsóbb C vitamin forrás!