Milyen gyakran vásároltok diabetikus terméket ?

KérdésekMilyen gyakran vásároltok diabetikus terméket ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Áruljátok el,hogy Ti gyakran vásároltok diabetikus terméket?
Szinte hihetetlen, de minden nap több beteg említi, hogy ilyen-olyan diabetikus termék drága. Amikor diétás tanácsot adunk nem is említjük a diabetikus termékeket,mégis sokan azt vásárolják.

13 Válasz
Lamár Krisztián answered 11 év ago

Szia Sára. Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy a diabetikus termékek drágák és félrevezetőek. A felületes vásárló azt hiszi, hogy ezek korlátozás nélkül fogyaszthatók. Én azt mondom, hogy a normál termékkekt kell venni, és mértékkel fogyasztani. Kevesen tudják például, hogy egy normál 50%-os kakaótartalmú étcsokiban kb. ugyanannyi szénhidrát, és kevesebb kalória van, mint egy méregdrága diabetikus tejcsokiban.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia! Én is ezen a véleményen vagyok,soha senkinek nem javasolom a diabetikus terméket és mégis örök téma. A magas kakaótartalmú csokoládéból 2 kocka alkalmanként belefér,miért venni az 500 forintos diabetikus csokit? Egy-egy klubfoglalkozáson,illetve ha valami ünnepély van mindig mérgelődök , mert a reklám a  diabetikus tortán, süteményen van. Mondván : " Ezt szabad enni, mert diabetikus" :-(((
Krisztián mostanában nem láttalak ,valahol üzentem neked korábban  egy étkezési ötletet ( e-food oldalt nézd meg).

jaskó answered 11 év ago

Osztom a Krisztián és a Sárika  véleményét! Éppen ezért én soha nem veszek ilyen jellegű termékeketz. Több okból is. Részben, mert a fruktóz tartalmuk miatt "sunyi" módon lassan, de mégis tartósan megemelik a cukorszintet, részben pedig ez a kész átverés, ugyanis a diétás elnevezés hajlamosít a szabályok felrúgására és a nassolásra, ami pedig veszélyes! Ezenkívül pedig jóval drágábbak, mint a normál termékekl. manapság már többnyire fel van tüntetve a termékek CH tartalma. tessék azzal számolni és belekombinálni a fogyasztható CH mennyiségbe!

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Köszönöm az érdeklődésed. Sajnos mostanban nagyon kevés szabadidőm van, a régóta halogatott doktori (PhD) értekezésemet kell befejeznem, publikálni kell (természetsen külföldiül), a munkahelyemet (a felsőoktatást) övező bizonytalanság sem kedvező, a nyugdíjas kollégák várható távozása miatt új tantárgyak oktatására kell felkészülnöm. Bevallom, a korábbi napi rendszres KEVA olvasás helyett mostanában jó ha a bejegyzések 10%-át el tudom olvasni, amit nagyon sajnálok. Ha kifejezetten engem akarsz megszólítani (ez a többiekre is vonatkozik), vagy olyan kérdésetek van, ahol az én véleményem is hasznos lehet, akkor szívesen veszek egy figyelmeztető email-t. Az email címem az interneten könnyen fellelhető.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én talán a két év alatt kétszer ha vettem ilyen terméket.

Eleinte én is azt hittem, hogy ez jó….., de az ára az lelohasztott.

Aztán jól is jártam, hogy nem tudtam megvenni, mert később jobban megnéztem, hogy mi is van a hátlapjukra írva... és legnagyobb meglepetésemre, sokkal, de sokkal egészségtelenebb volt, mint a normál dolgok! 🙁

Úgyhogy lemondtam róla.. könnyen és már nem is nézek meg ilyen dolgokat.

Nézem a normál termékeknél a szénhidrát és a cukor tartalmat.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Csak úgy…..

http://naturahirek.hu| Természetes egészség hírek">

  Részlet .……„Kilenc olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad újra elfogyasztanunk” c. cikkból…
Zsuzsanna Smith | 2013/01/08 | 200 hozzászólás

Semmi diétásat.
A sok úgynevezett “diétás” termék a piacon mesterséges édesítőszereket, aszpartámot, szukralózt, szacharózt stb. tartalmaz.
 Ezeket az édesítőszereket neurológiai károsodás, emésztőrendszeri problémák és endokrin zavarok megjelenésével hozták összefüggésbe. Sok diétás termék hozzáadott vegyi ízesítőanyagokat is tartalmazhat, amelyek a zsír és más természetes összetevők eltávolítása miatt kerültek beléjük, hogy mesterségesen csökkentsék kalóriatartalmukat
 Ehelyett maradj az egész értékű élelmiszereknél, amelyek előállítása olyan közel van a természethez, amennyire csak lehetséges, beleértve a magas zsírtartalmú ételeket is. Tested meglepően jól fog reagálni rájuk.

 Édesítőszer, egy új fajta betegségokozó

Sára Biró answered 11 év ago

 Az édesítőszerekből akkora mennyiséget nem fogyasztunk , hogy károsak legyenek a szervezetre , vagy betegség forrása legyen.

Halász Gabriella answered 11 év ago

 Lehet, hogy igazad van Sára, de elgondolkodtam rajta….  ha évekig fogyaszt az ember ilyen termékeket, az összeadódhat nem???

Pláne, hogy jóformán minden élelmiszerben találni mesterséges, szintetikus édesítőket….
és mi van pld. az energiaitalokkal???? Azokban elég nagy dózis van….nem??

Sára Biró answered 11 év ago

 De most az édesítőszerről beszéltünk, ha egy cukorbeteg a teát megédesíti stb..:-) Egyértelmű, hogy nem jó a sok tartósítószer.

Halász Gabriella answered 11 év ago

én is arról beszélek, persze nem cukorbetegről….