Milyen gyakran mértek éjszaka vércukrot?

KérdésekMilyen gyakran mértek éjszaka vércukrot?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 10 év
23 Válasz
jaskó answered 10 év ago

Esetenként betervezem. Viszont amikor az esti értékeim gyanúra adnak okot, vagy bármilyen okból kifolyólag a délutáni, vagy az esti órákban hypoztam, akkor minden alkalommal.

Hné M Melinda answered 9 év ago

 Bevallom, hogy most nem gyakran. Mikor inzulin váltás történt, vagy ahogy a Jaskó irta, amennyiben az esti értékek nem stimmelnek akkor, egyébként kb. havonta 1x, illetve, ha valami miatt megébredek, akkor szoktam-de ez szerencsére nem gyakori. Most,hogy volt a szöveti mérőm, és az azt mutatta, hogy nincs éjjel hypo nyugodtabb vagyok- bár nem hiszem el teljes mértékben.

Sára Biró answered 9 év ago

 Melinda akinek  ilyen ingadozó vércukor értékei vannak érdemes éjjel mérni havonta 1 x , 2x. Pl. ha sportolsz, este elmész futni, nem lehet tudni,hogy éjszaka mi történik , nem hipózol-e ? Az megmagyarázná a   vércukor kiugrást. Amikor a szenzor fent volt futottál este?

Sára Biró answered 9 év ago

 Nem mértek éjjel???

katalin answered 9 év ago

 Én se tul gyakran pedig mérhetném mert én éjjel többbször megébredek de ennek ellenére olyan fáradt vagyok hogy nincs eröm mérni.Most a betegség alatt mértem.

Sára Biró answered 9 év ago

 Kedves Kati kell is mérni éjszaka minimum egyszer egy hónapban .

Hné M Melinda answered 9 év ago

 Szia Sára! Havonta 1x mérek, van, hogy többször, de még nem sikerült hypot elcsipni,eddig mindig megébredtem rá, nem a véletlenszerű értékek voltak alacsonyak. A sensorral sajnos nem tudtam futni, nagyon rossz idő volt, hó és eső, itthon tekertekm az eliptikus gépen, de nekem azért az nem ugyanaz. A futást inkább kora du. 4 óra tájban szoktam, este már nem, mert 6-kor vacsi, és úgy tudom, hogy a novorapid után kb. 2 órát nem javasolt. Nyáron, ha már jó idő lesz, akkor belefér a 8 óra után is akkor már nincs olyan meleg. 

Sára Biró answered 9 év ago

 Igen Melinda, de a futás után éjjel is lehet hipód, érdemes lenne tesztelni.

Hné M Melinda answered 9 év ago

 Ismét inzulin változtatás! Most biztosan többször kell kelni éjszaka.Nagyon kíváncsi vagyok. Lantus tegnaptól bontva, este és délben. A csökkentett esti adag után szép reggeli érték- megfordult a fejembe, hogy nem adom be délben, hanem próbálom a csökkentett adagot- de mégsem. Majd meglátjuk. Lehet, hogy a reggeli magas értékek mégis hypo után voltak? – de a szenzor nem mutatta, igaz, akkor nem is volt a reggeli magas.

Nanita answered 9 év ago

Szia Melinda.
Akkor lehet, hogy neked sem vált be az egyszeri Lantus adás?
Milyen időpontban adod majd?
Én este 9 és reggel 8 óra, de sajnos pótvacsizni még így is kell, mert hajnalban még mindig előfordulnak a hypok a Lantus mellett.