Milyen gyakran mértek éjszaka vércukrot?

KérdésekMilyen gyakran mértek éjszaka vércukrot?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év
23 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Esetenként betervezem. Viszont amikor az esti értékeim gyanúra adnak okot, vagy bármilyen okból kifolyólag a délutáni, vagy az esti órákban hypoztam, akkor minden alkalommal.

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Bevallom, hogy most nem gyakran. Mikor inzulin váltás történt, vagy ahogy a Jaskó irta, amennyiben az esti értékek nem stimmelnek akkor, egyébként kb. havonta 1x, illetve, ha valami miatt megébredek, akkor szoktam-de ez szerencsére nem gyakori. Most,hogy volt a szöveti mérőm, és az azt mutatta, hogy nincs éjjel hypo nyugodtabb vagyok- bár nem hiszem el teljes mértékben.

Sára Biró answered 11 év ago

 Melinda akinek  ilyen ingadozó vércukor értékei vannak érdemes éjjel mérni havonta 1 x , 2x. Pl. ha sportolsz, este elmész futni, nem lehet tudni,hogy éjszaka mi történik , nem hipózol-e ? Az megmagyarázná a   vércukor kiugrást. Amikor a szenzor fent volt futottál este?

Sára Biró answered 11 év ago

 Nem mértek éjjel???

katalin answered 11 év ago

 Én se tul gyakran pedig mérhetném mert én éjjel többbször megébredek de ennek ellenére olyan fáradt vagyok hogy nincs eröm mérni.Most a betegség alatt mértem.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Kati kell is mérni éjszaka minimum egyszer egy hónapban .

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Szia Sára! Havonta 1x mérek, van, hogy többször, de még nem sikerült hypot elcsipni,eddig mindig megébredtem rá, nem a véletlenszerű értékek voltak alacsonyak. A sensorral sajnos nem tudtam futni, nagyon rossz idő volt, hó és eső, itthon tekertekm az eliptikus gépen, de nekem azért az nem ugyanaz. A futást inkább kora du. 4 óra tájban szoktam, este már nem, mert 6-kor vacsi, és úgy tudom, hogy a novorapid után kb. 2 órát nem javasolt. Nyáron, ha már jó idő lesz, akkor belefér a 8 óra után is akkor már nincs olyan meleg. 

Sára Biró answered 11 év ago

 Igen Melinda, de a futás után éjjel is lehet hipód, érdemes lenne tesztelni.

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Ismét inzulin változtatás! Most biztosan többször kell kelni éjszaka.Nagyon kíváncsi vagyok. Lantus tegnaptól bontva, este és délben. A csökkentett esti adag után szép reggeli érték- megfordult a fejembe, hogy nem adom be délben, hanem próbálom a csökkentett adagot- de mégsem. Majd meglátjuk. Lehet, hogy a reggeli magas értékek mégis hypo után voltak? – de a szenzor nem mutatta, igaz, akkor nem is volt a reggeli magas.

Nanita answered 11 év ago

Szia Melinda.
Akkor lehet, hogy neked sem vált be az egyszeri Lantus adás?
Milyen időpontban adod majd?
Én este 9 és reggel 8 óra, de sajnos pótvacsizni még így is kell, mert hajnalban még mindig előfordulnak a hypok a Lantus mellett.