Annyira érdekes, hogy az utóbbi hetekben egyetlen beteg menüjében sem szerepelt zöldbab. Mi lehet az oka,ti milyen gyakran esztek zöldbabot?
A zöldbab viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ezért jelentős szerepet tölt be a fogyókúrázók étrendjében. A zöldbabban ugyanakkor megtalálható a B1-, B2-és a C-vitamin, valamint jelentős élelmi rost tartalma is.
Ti milyen formában szoktátok elkészíteni?
Na akkor én kivétel vagyok! 🙂
Én havonta kétszer biztos főzök valamilyen ételt baból… azaz a sárga hüvelyűből! 🙂
vagy levest, vagy főzeléket! 🙂
Régebben készítettem darált hússal rakott zöldbabot, de most már nem eszik meg a gyerekeim! 🙁
Én salátát is szoktam készíteni a zöld hüvelyűből, pici hagyma ,ecetes öntet, tökmagolaj.Nagyon finom.
A zöld hüvelyű a ceruzabab… azt imádom!! margarinon, vajon vagy olíva olajon megpárolni! 🙂 sőt!! ha van itthon bacon, akkor abba tekerek pár darabot, és úgy sütöm meg grillen! 🙂